Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI GOLUBOVEC Svečana proslava dana općine na blagdan Svete Barbare

Golubovčani ponosni na novu kapelicu sv. Barbare

04.12.2008.
u 16:28

Na blagdan Svete Barbare Općina Novi Golubovec svečano je proslavila svoj dan. Na sjednici Općinskog vijeća i Poglavarstva u domu kulture goste je pozdravio predsjednik Općinskog vijeća Stjepan Brozd. Načelnik Općine Boris Tušek predstavio je aktivnosti općine u prošlom razdoblju.

Drugi projekt
Kao važniji projekt izdvojio je gradnju višenamjenske školske sportske dvorane pokraj osnovne škole u Novom Golubovcu, istaknuvši kako je dvorana stavljena pod krov i da slijedi unutrašnje uređivanje te da bi se trebala završiti u travnju iduće godine.

– Drugi je veliki projekt je gradnja kapelice Sv. Barbare. Nedostaje još samo oltar koji se izrađuje od bračkoga kamena i rasvjeta u kapeli. Ove bi se godine kapela na ponos svih nas trebala dovršiti – rekao je Tušek. Ukupna je vrijednost dosadašnje investicije kapelicu je 3,3 milijuna kuna. Kamen temeljac položen je u prosincu 2006. godine, a prva misa u njoj je služena godinu dana poslije na blagdan Sv. Barbare.

U tijeku je i gradnja društvenog doma u Velikoj Veterničkoj. Kako je to najveća izborna jedinica u općini, a njezini stanovnici nemaju zajedničkih prostorija, gradnja doma je od velike važnosti. Završetak radova očekuje se iduće godine.

U ovoj godini u općine asfaltirana su četiri km nerazvrstanih cesta, završen je nogostup i kanalizacija uz državnu cestu DC29 i DC35, instalirana javna rasvjeta u cijeloj općini i otkupljen dio zemljišta za poslovnu zonu Risnica.

Budućnost općine
– Novorođenčad smo nadarili sa 2500 kuna. Općina je stipendirala srednjoškolce i studente sa 56 stipendija svima koji su dali zahtjev udovoljeno jer je obrazovanje budućnost općine – istaknuo je načelnik, a među planovima naveo je dovršetak društvenog doma, dvorane, proširenje vatrogasnog doma te dovođenje infrastrukture u poslovnu zonu.

Čestitke uz Dan općine uputili su županica Sonja Borovčak i potpredsjednik Sabora i počasni građanin općine Ivan Jarnjak, koji je istaknuo:

– Projekte treba završiti, bez pojačane gospodarske aktivnosti nema izlaska iz krize. Čestitam vodstvu općine na postignutom, posebno na stimuliranju školovanja.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije