Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hnd

Gojan: Dio HTV-ovaca izložen prijetnjama nakon videoapela

Apel za spas HTV-a (1)
Sanjin Strukić/PIXSELL
16.03.2012.
u 16:17

Neki naši kolege izloženi su pritiscima i prijetnjama, kaže šefica Ogranka HDN-a na HTV-u

Dio zaposlenika HTV-a izložen je "pritiscima i prijetnjama" nakon videoapela kojim su pozvali na spas javne televizije, izvijestili su u petak iz Hrvatskog novinarskog društva.

"Neki naši kolege, dok nas javno Uprava podržava, istodobno (su) izloženi pritiscima i prijetnjama zbog sudjelovanja u videoapelu 'HRT – Vaša javna televizija', dakle zbog izražavanja vlastitog stajališta o zadaćama javne televizije", stoji u priopćenju Ogranka HND-a na HTV-u koje potpisuje njegova predsjednica Elizabeta Gojan.

Također se navodi kako "reorganizacija koju je pokrenula Uprava HRT-a znači konačno i potpuno zaživljavanje HRT-a kao svega onog što javna televizija ne bi smjela biti, znači devastaciju, getoizaciju i minoriziranje svih javnih sadržaja uz istodobno netransparentno trošenje novca gledatelja na upitne i javnoj televiziji nepotrebne projekte".

"Tražimo da Sabor i Vlada u ime svih građana preuzmu odgovornost i omoguće izbor kompetentnog rukovodstva koje će HRT obnoviti, a ne razoriti – što se već neko vrijeme događa", zaključuje Gojan.

Komentara 47

Avatar alien79
alien79
17:00 16.03.2012.

Što bi HND-ovci UDBinog doušnika kodnog imena \'Odisej\' za ravnatelja? U javnosti poznatog kao Gorana Beusa Richenbergha

AL
alapača
17:55 16.03.2012.

ne zanima više je li htv javna ili nečija svačija. zanima me ukidanje pretplate! i kome će onda Hanžeković slati opomene skupe ko suho zlato.

A9
A*9
18:18 16.03.2012.

Goja-zna sve zna! Koje su njezine kvalifikacije?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije