Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kOLONA SJEĆANJA

Godišnjica masovnog pokopa: Dan kada je Tovarnik plakao

vukovar svijeća (1)
Marko Mrkonjic/PIXSELL
30.01.2014.
u 12:38

Obljetnica se održava pod nazivom Dan kada je Tovarnik plakao 31. siječnja 1998. – 2014.

Kolonom sjećanja i polaganjem vijenaca sutra će mještani Tovarnika, sela nedaleko od Vukovara koje se nalazi uz granicu sa Srbijom, obilježiti 22 godine od dana masovnog pokopa mještana Tovarnika stradalih u agresiji 1991 godine.

Obljetnica se održava pod nazivom Dan kada je Tovarnik plakao 31. siječnja 1998. – 2014. Toga 31. siječnja 1998. godine na mjesnom groblju pokopani su posmrtni ostaci 48 mještana Tovarnika ekshumiranih iz masovne grobnice.

O stradanjima mještana ovoga sela govori i podatak da su u Domovinskom ratu stradala 71 mještana Tovarnika. Program obilježavanja započinje u 15 sati kada ispred Spomen obilježja u dvorištu zgrade Općine kreće kolona sjećanja prema groblju Svetoga križa gdje će biti položeno cvijeće, zapaljene svijeće i održana molitva u spomen na sve poginule mještane. U 17 sati u župnoj crkvi Sv. Mateja apostola i evanđeliste biti će održana sveta misa zadušnica za poginule i nestale mještane Tovarnika.

>>Dan sjećanja: Diljem Hrvatske gore svijeće u znak počasti Vukovaru

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije