Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJ KOD SISKA

Godinama tukao suprugu i prijetio joj: Nasilniku (57) dosuđeno 4 godine i 11 mjeseci zatvora

Obiteljsko nasilje
Davor Puklavec/PIXSELL
06.06.2023.
u 19:34

Kazna od 4 godine i 11 mjeseci zatvora znači da će žalbeni proces 57-godišnjak provesti na slobodi, jer tek kazne zatvora od pet godina i više znači da bi daljnji sudski postupak osuđenik provodio u istražnom zatvoru

Općinski sud u Sisku donio je osuđujuću presudu kojom je 57-godišnjem optuženiku za višegodišnje nasilje nad suprugom izrekao jedinstvenu kaznu zatvora od 4 godine i 11 mjeseci. Tako mu je za kazneno djelo teške tjelesne ozljede utvrdio kaznu zatvora u trajanju od četiri godine, a za kazneno djelo nasilja u obitelji kaznu zatvora u trajanju od jedne godine, dok je za kazneno djelo prijetnje utvrdio kaznu zatvora u trajanju od deset mjeseci te za kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari  kaznu zatvora u trajanju od tri mjeseca.

Slijedom navedenih pojedinačnih kazni, Općinski sud u Sisku osudio je optuženika na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od četiri godine i jedanaest mjeseci.

Općinsko državno odvjetništvo u Sisku je u optužnici, podignutoj pred Općinskim sudom u Sisku, 57-godišnjem optuženiku stavilo na teret da je od početka lipnja 2017. godine do početka srpnja 2020. godine u obiteljskoj kući u okolici Siska, protivno odredbama Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, bio učestalo fizički i verbalno nasilan prema svojoj supruzi (1971.) te joj ozbiljno prijetio, kao i da je u srpnju 2020. godine fizički nasrnuo na svoju suprugu i teško ju ozlijedio te da je, bez ovlaštenja i suprotno odredbama Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, na adresi prebivališta držao ručnu bombu.

VEZANI ČLANCI:

Kazna od 4 godine i 11 mjeseci zatvora znači da će žalbeni proces 57-godišnjak provesti na slobodi, jer tek kazne zatvora od pet godina i više znači da bi daljnji sudski postupak osuđenik provodio u istražnom zatvoru. 

>> VIDEO Kaos u Kutini i okolici: Poplavile prometnice, podrumi i škole, voda dizala asfalt

Komentara 1

TI
Tinček
12:59 20.06.2023.

Za držanje granate u kući, 3 mjeseca ako te uhvate. Milina!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije