Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 199
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRAČ

Glumio donatoricu i opljačkao svećenika za 70.000 kuna

Svećenik/Ilustracija
Foto: Getty
03.07.2019.
u 19:08

Izrečena mu je djelomična uvjetna osuda od 16 mjeseci zatvora, a u zatvoru će provesti samo pola kazne ako tijekom tri godine ne počini novo kazneno djelo.

Stolar (39) iz Zagreba koji je svećeniku iz Brača se javio s pričom da je donator koji želi dati 100.000 eura, a na kraju mu ukrao 70.000 kuna, je optužen na 16 mjeseci zatvora.

Priča je počela prije pet godina kada se je optuženi javio svećeniku i predstavio kao  Ana Jelić iz Njemačke koja želi donirati 100.000 eura. Nakon toga je svećenika kontaktirao njezin navodno odvjetnik i nakon određenog vremena, zamolili su ga za uslugu, piše Slobodna Dalmacija.

Željeli su da mu pozajmi 10.000 eura da donatorica da nećaku u Zagrebu kojem nedostaje novca za najamninu. U tri navrata svećenik je poslao dogovoreni iznos putem autobusa na liniji Bol-Zagreb. Taj je novac si ostavio optuženi, a donacije nikada nije bilo.

Službe općeg kriminaliteta PU zagrebačke su ga uhitile i nakon kriminalističkog istraživanja optužile.

- Kajem se i žao mi je što sam ovo napravio i obećajem kako ću svećeniku sve vratiti čim izađem iz zatvora. Zaposlit ću se i nadoknadit ću mu štetu u cijelosti - rekao je optuženi i obećao da više neće počiniti ni jedno kazneno djelo što mu je išlo na ruku u presudi.

Izrečena mu je djelomična uvjetna osuda od 16 mjeseci zatvora, a u zatvoru će provesti samo pola kazne ako tijekom tri godine ne počini novo kazneno djelo.

Komentara 8

IN
inot
19:45 03.07.2019.

Pohlepa i lakomost ...zna se

NE
nemanatrag
07:26 04.07.2019.

Crkva je prva počela...

AV
avim
19:36 03.07.2019.

Svaka čast svakome tko od popa,velečasnog uspjeh dobiti novac pa makar i prijevarom,ali da nije u igri bilo navodnih 100 t.eura to ne bi uspio

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije