Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zastrašujući podaci
Povratak na članak

Globalni temperaturni rekordi ruše se treću godinu zaredom; bližimo se granici zatopljenja koja se ne smije prijeći!

Podaci sugeriraju da smo puno bliže dosezanju gornje psihološke granice od 2 Celzija. Iskoristili smo sav manevarski prostor, budemo li odgađali daljnje smanjivanje stakleničkih plinova, čini se da će globalna temperatura na površini Zemlje prekoračiti limit iznad kojeg će klimatske promjene postati izuzetno opasne, kaže Bob Ward

Komentari 5

DU
Deleted user
10:29 15.03.2016.

Unatoč tome što vi pišete ta granica će se prijeći. Navest ću par primjera. Proizvođači danas proizvode kućanske proizvode koje se odmah pokvare, proizvode se štedne žarulje, a svaka ima deset miligrama žive, takvih žarulja ima na stotine tona u Svijetu. Proizvedu auto na struju i umjesto da naprave stanice gdje se može zamijeniti potrošena baterija oni naprave auto sa motorom unutra koji i dalje troši naftu da se ne zamjere naftašim. Ovakvi naslovi vam služe samo da bi bogatije zemlje nametnule siromašnijim zemljama veće poreze tako da bi bogate zemlje imale veće prihode. Boli vas đon za ekologiju!

VL
KS
krao_sam
10:42 15.03.2016.

Bozja kazna ce doci ljudskom rodu, nadam se cim prije.

VL
OP
opančar
17:39 15.03.2016.

trujmo i dalje planetu kao ljudski rod, pa nek nam unučad hebe sve po spisku kakvu smo im planetu ostavili, a planet nam sad već naplaćuje ljudsku traljavost, čovjek bez prirode nemože, al bogom priroda bez čovjeka može.

VL
HO
homofob
01:15 16.03.2016.

Ne samo da se radi o gluposti i lazima nego tu neki nazovi znanstvenici javno pokazuju kako nemaju pojma o statistici! Prije tjedan dana je"pobjegao" podatak da se skriva polovina svih godina za koje postoje globalni podaci o temperaturi! Varalice nadriznanstvenici nastoje uvjeriti naivne da se svjetska prosjecna temperatura povisuje ali u isto vrijeme kriju razdoblje kada su temperature bile daleko vise nego u posljednjim desetljecima samo da bi mogli pokazati "babu-rogu"! Trenutni kratkorocni trend od 37 godina povisenja temperatura je samo povratak u razdoblje normale!

VL
DM
dr_max
10:52 15.03.2016.

Opet novinarske patke, prestanite kaka...i! Hvala

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.