Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
klimatske promjene

Glavni tajnik UN-a vjeruje da će biti postignut novi sporazum o klimi

smog
afp
07.12.2009.
u 08:33

Delegati 190 zemalja trebaju do 18.prosinca u glavnom gradu Danske postići novi globalni sporazum koji treba zamijeniti Protokol iz Kyota.

Glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon izjavio je da je optimist jer vjeruje da će na UN-ovoj konferenciji o klimatskim promjenama, koja počinje danas u Kopenhagenu, biti postignut sporazum koji će potpisati sve zemlje članice, prenosi AFP.

Delegati 190 zemalja trebaju do 18.prosinca u glavnom gradu Danske postići novi globalni sporazum koji treba zamijeniti Protokol iz Kyota koji je na sanzi do 2012. godine.

- Veliki sam optimist za Kopenhagen. Dobit ćemo sporazum i vjerujem da će ga potpisati sve zemlje članice UN-a što je od povijesnog značaj - rekao je glavni tajnik UN-a danskim medijima.

Komentara 6

OB
-obrisani-
09:14 07.12.2009.

Zgodno je dodati kako svatko od nas pri registraciji automobila plaća Naknadu za zaštitu okoliša.Na godinu se skupi od te naknade oko miljardu kuna,a aktivisti za zaštitu okoliša taj novac uglavnom potroše na usrdene molitve što je vrlo konkretan doprinoss smanjenju CO2.Ili jednostavnije,otimlju nam novac i prave nas kretenima.

JJ
jjonja
16:59 07.12.2009.

http://pollitika.com/climategate kaže : Climategate je riječ koja donedavno nije ni postojala, no u manje od 2 tjedna skupila je skoro 30 milijuna pogodaka na google tražilici. Odnosi se na nedavni skandal izbio oko informacija procurjelih sa vodećeg Instituta za istraživanje klimatskih promjena, CRU na Sveučilištu EastAnglia u Engleskoj, jednom od samo nekoliko svjetskih centara gdje se kompiliraju podaci sa meteoroloških postaja diljem svijeta, i na čiji \"znanstveni doprinos\" se oslanja IPCC u svojim klimatskim izvješćima.. Tisuće e-mail poruka i dokumenata znanstvenika koji su predvodili kampanju globalnog zatopljenja otkriva koliko kostura se zaista skriva u njihovim ormarima.Ukratko, u svojoj korespondenciji, sad već prethodno ugledni znanstvenici među ostalim raspravljaju o tome kako namjestiti brojeve tako da dobiju rastući trend temperature, kako sakriti originalne podatke od znatiželjnih kolega, kako izvrgnuti ruglu i diskreditirati svoje znanstvene protivnike, te kako spriječiti objavljivanje znanstvenih radova koji nisu u skladu sa službenom ideologijom. Da su e-mail poruke stvarne potvrdili su i sami znanstvenici, uhvaćeni na krivoj nozi, te novinar New York Times-a Andrew Revkin.Kompletna lista procurjelih dokumenata dostupna je na internetu, a odnedavno postoji i detaljni sažetak s analizom podataka i programa korištenih u ovim, možemo reći, kriminalnim radnjama. Sažetak je izdan od strane bivšeg savjetnika u britanskoj vladi, Lorda Moncktona.CRU nije jedini pod sumnjom. Novozelandski institut NIWA također je optužen za kreativnu obradu podataka.Iako je dosad imao najviše odjeka u javnosti, Climategate samo se nastavlja na rastući broj dokaza kako mit o antropogenim (ljudski uzrokovanim) klimatskim promjenama nije ništa drugo doli najveća prevara u novijoj povijesti. O SVEMU TOME U VEČERNJEM NIŠTA, PA KAKVE SU TO NOVINE, ZAŠTO NE ŽELE O TOME PISATI, TKO JE DONIO ODLUKU DA SE O TOME NE PIŠE.

OB
-obrisani-
09:09 07.12.2009.

Baš se pitam što će proizići kao naše,hrvatske obaveze nakon potpisivanja tog novog Protokola,hoće li Al Goreova nastojanja oko uvođenja taksi za CO2 postati nova omča oko vrata svim manje bogatim zemljama. Već 20 godina nam reklamiraju globalno zatopljenje kao posljedicu ispuštanja CO2 u atmosferu.Iako ničim dokazano,svejedno to guraju kao činjenicu.Bojim se da će Protokol,novi iz Kopenhagena imati gore posljedice nego li onaj Protokol s početka 20 st. Sionskih mudraca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije