Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uručili joj nalog

Županica Lovrić Merzel i službeno pod istragom za zloporabu položaja i ovlasti!

Marina Lovrić Merzel
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
1/2
06.03.2014.
u 18:58

– Izvidi su ti koji će utvrditi konačno stanje. U slučaju da je bilo tko, pa i Marina Lovrić, napravio nešto protuzakonito, mora snositi odgovornost. I političku i onu koja ide po zakonu – rekao je Dragovan

Sisačko-moslavačkoj županici Marini Lovrić danas je uručen istražni nalog USKOK-a kojim je i službeno obaviještena da je pod istragom. USKOK je sumnjiči za više kaznenih djela zloporabe položaja i ovlasti te krivotvorenja službene ili poslovne isprave.

Istraga je otvorena zbog sumnje da je proslave svojih i rođendana članova obitelji plaćala novcem županije kao i troškove pića i hrane s pripremnih sastanaka vijećnika vladajuće koalicije. USKOK je tereti da si je pribavila korist od najmanje 48.000 kuna, a Županiju oštetila za najmanje 134.000 kuna. Istragu protiv županice vodi Tamara Laptoš, koja je vjerojatna nasljednica Dinka Cvitana na čelu USKOK-a.

"U slučaju da je bilo tko, pa i Marina Lovrić, napravio nešto protuzakonito, mora snositi odgovornost"

Glavni tajnik SDP-a Igor Dragovan u emisiji "60 minuta" na 24sata TV-u rekao je da, ako se dokažu tvrdnje protiv županice Marine Lovrić Merzel, ona mora snositi i političku i kaznenu odgovornost.

– Izvidi su ti koji će utvrditi konačno stanje. U slučaju da je bilo tko, pa i Marina Lovrić, napravio nešto protuzakonito, mora snositi odgovornost. I političku i onu koja ide po zakonu – rekao je Dragovan koji nije jasno kazao hoće li tražiti isključenje Marine Lovrić Merzel iz stranke.

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

"Nitko u SDP-u nije iznad zakona"

– Nitko u SDP-u nije iznad zakona, što potvrđuju i izvidi koji se provode. I nas zanima potpuna i prava istina. Ako se netko ogriješio o zakon, zbog toga će uz odgovornosti koja ide temeljem zakona, snositi i političku odgovornost – kazao je Dragovan i dodao kako ta cijela priča "već traje predugo".

– Nisam impresioniran nekim policijskim prijavama. Već sam prije vidio da su podizane određene prijave protiv mojih kolega Obersnela, Mršića, Picule pa se ispostavilo da nisu bile utemeljene. Ali, naravno, zadnja je riječ na državnom odvjetništvu prije nego što to konačno dođe do suda – kazao je Dragovan.

"Rekla je da će dokazati da nisu istiniti svi ti navodi"

Voditelj Tihomir Ladišić upozorio ga je da je u ovom slučaju već pokrenuta istraga i pitao smatra li da bi Lovrić Merzel trebala podnijeti ostavku. – U ovom trenutku i u ovoj fazi ona je vrlo jasno rekla da će u idućih osam dana dokazati da nisu istiniti svi ti navodi na osnovi kojih je započeta istraga. Nemam razloga ne vjerovati u to. Ali ponovit ću da su izvidi ti koji će utvrditi konačno stanje. U slučaju da je napravila nešto protuzakonito, mora snositi odgovornost – rekao je Dragovan i ponovio da ta odgovornost mora biti politička i "ona koja ide po zakonu".

>>Merzel županijskim novcem 
plaćala grah 
i kobasice za slavlje SDP-a?

>>Lovrić Merzel: Ne osjećam se krivom, pokazat ću što je istina

Komentara 70

19
1995josip
17:41 06.03.2014.

To je isto kao sipanje iz šupljeg u prazno , toliko i županica ima raznih prijava , jednu ako bi i riješila pojavi se pet novih ! Nego Dragovane ostao je SDP bez bankomata kojim ste se posluživali 10 godina na štetu građana Siska I SMŽ ! Svi ste dolazili u SMŽ i divili se sposobnosti vaše jedine i najbogatije županice ing. prometa vodeni smjer a diploma malo ??????? M.L.Merzel koju sada istražuju DORH I USKOK . Nema više balova , derneka i prežderavanja i skupih parfema na račun sirotinje iz Siska , sve vi SDPejci znate šta je radila , jer radila je u interesu partije SDP .

LE
LeonardS
17:33 06.03.2014.

Pa gospodine tajniće koga je danas briga kome vi vjerujete, prvo se morate upitati da li vama vjeruju oni koji su vama dali glas a pravosuđe je to koje će vjerovati dokazima ili ne, nemojte stavljati ruku u vatru zaa nikoga pa čak možda ni za sebe osobno, da ne bi pravosuđe krivo protumačilo vaše poruke

IC
ICCO
17:37 06.03.2014.

Stvarno je potpuno irelevantno što misli ovaj treećerazredni lik kojeg se sjećam kad je u Saboru dobacio Jandrokoviću "majmune", Lovrićka je toliko duboko zaglibila u svojoj opijenosti vlašću županice da je to opako naplaćivala kroz proračun županije. I to je jasno ko dan, a ne što ovaj lik misli.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije