Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slučaj županica

Lovrić-Merzel pod istragom zbog svadbe i rođendana

Marina Lovrić Merzel
Foto: Nikola Čutuk/pixsell
1/2
03.03.2014.
u 19:30

Zbog proslava u šumi Brezovica pod istragom je i bivši čelnik ispostave Hrvatskih šuma u Sisku Zvonko Rožić

Sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić Merzel (51) pod istragom je USKOK-a zbog osnovane sumnje na počinjenje zloporabe položaja i ovlasti, krivotvorenja službene ili poslovne isprave te zloporabe položaja i ovlasti u poticanju, priopćio je danas USKOK na svojim stranicama. Pod istragom je i bivši čelnik ispostave Hrvatskih šuma u Sisku Zvonko Rožić (61). SDP-ovu županicu sumnjiči se da je od početka 2009. do kraja 2013. godine u više navrata u ugostiteljskom objektu Hrvatskih šuma u šumi Brezovica organizirala privatne proslave svojih i rođendana članova svoje obitelji kao i druge privatne domjenke, a troškove je po njenom nalogu platila Županija, čime je županici pribavljena imovinska korist od najmanje 48.000 kuna.

Nadalje, sumnjiče je da je od početka 2009. do kraja 2013. godine u istom objektu održavala prije skupštine pripremne sastanke s vladajućim vijećnicima Županijske skupštine, s time da je troškove hrane i pića, po njezinu nalogu, plaćala Županija iako za to nije bilo osnove, čime je Županija oštećena za najmanje 134.000 kuna.

Usto, sumnja se da je Zvonko Rožić, tadašnji voditelj Uprave šuma, Podružnice Sisak, na zahtjev županice u lipnju 2009. godine naložio djelatnicima Hrvatskih šuma da obave pojedine poslove na njezinoj svadbenoj svečanosti koja je održana u sklopu objekta Hrvatskih šuma u šumi Brezovica kraj Siska. Troškove u iznosu od najmanje 9600 kuna knjižio je na teret Hrvatskih šuma umjesto da ih naplati županici. 

Dio računa vezan uz navode iz istrage predala je prije godinu dana Županijskom državnom odvjetništvu bivša čelnica kabineta županice Jasmina Jovev.

– Zadovoljna sam brzinom i radom institucija i nadam se da će se istražiti i preostali moji navodi – rekla je Jovev. USKOK je priopćio kako se u odnosu na druge moguće nezakonitosti u Sisačko-moslavačkoj županiji izvidi nastavljaju.

>>Lovrić-Merzel: Neću dati ostavku... Nemojte biti smiješni

>>Lovrić-Merzel: Sigurna sam da imam podršku premijera i SDP-a

>>Ovo je kronologija sukoba Lovrić-Merzel i Jasmine Jovev

Komentara 179

RA
rafael13
18:49 03.03.2014.

Spašavaj kume!!!!

MA
matador007
17:56 03.03.2014.

Ha-ha ha!!!Sad je vrijeme da likujemo mi koji smo od prvog dana tvrdili da su u SDP-u isti lopovi kao i u HDZ-u.Vlast je slast,a moć čini čuda od čovjeka!Kukuriku!!!!!!!!!!!!!!!

Avatar glas-naroda
glas-naroda
17:59 03.03.2014.

Konacno da su nešto našli da se pokrene postupak.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije