Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEZAVISNI ZASTUPNIK

Glavašević izašao iz kluba Možemo i ide na izbore s SDP-om

Zagreb: Bojan Glavašević, hrvatski političar, jezikoslovac i sociolog
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/3
04.03.2024.
u 17:09

Nezavisni zastupnik izašao je iz Saborskog kluba Možemo, ali, kaže, ne zbog sukoba i nesuglasica, nego zbog kampanje

Saborski klub zastupnika Možemo je ostao bez jednog člana. Nakon gotovo četiri godine zajedničkog djelovanja iz Kluba je otišao nezavisni zastupnik Bojan Glavašević. – Nakon rasprave o raspuštanju Sabora i činjenice da je ovaj saziv došao kraju, zajedno s kolegicama i kolegama iz kluba odlučio sam da je trenutak da izađem iz kluba kako bih mogao započeti rad na kampanji za predstojeće izbore. Do kraja ovog saborskog mandata neću se pridruživati drugim klubovima zastupnika u Saboru – poručio je Glavašević koji je u svom priopćenju naglasio kako njegova odluka nije rezultat sukoba ni nesuglasica s kolegama iz Kluba Možemo. Dapače, izvrsno su, kaže, surađivali i iznimno je ponosan na uspjehe koje su, kaže, zajedno postigli.

– Poput uspostavljanja parlamentarnog nadzora nad provedbom sankcija Rusiji, artikuliranja pravedne i prijateljske politike prema Bosni i Hercegovini, kao i na otpor koji smo pružili vladajućoj većini u njihovim pokušajima orbanizacije Hrvatske i borbi protiv korupcije – kazao je Glavašević. Kazao je i, unatoč tome što će sada djelovati kao nezavisni zastupnik izvan kluba, da će ostati posvećen zajedničkim ciljevima te da se veseli daljnjoj suradnji u sklopu snažne, progresivne koalicije i parlamentarne većine u sljedećem sazivu Sabora.

– Ostat ću svoj, nastavljam odgovorno predstavljati sve vas koji ste me izabrali, boriti se za Hrvatsku u kojoj svi imaju jednake prilike za uspjeh i koja je kuća za svu našu djecu – zaključio je Glavašević.  Odluka da napusti klub Možemo zapravo je potvrda onoga što se već dulje vrijeme špekulira i o čemu je Večernji list već pisao, a to je da se Glavašević dogovorio s liderom SDP-a Peđom Grbinom da na iduće i europarlamentarne i parlamentarne izbore izađe sa SDP-om. Prije četiri godine Glavašević je u Sabor ušao s liste Možemo. Prije toga, točnije u ljeto 2018. godine, razišao se sa svojom bivšom strankom SDP-om koju je u to vrijeme vodio Davor Bernardić.

Napuštanje Kuba Možemo ne znači da će se Glavašević sada ponovno učlaniti u SDP. Neslužbeno čujemo da će ostati nezavisni zastupnik, a kao nezavisni izaći će i na iduće parlamentarne i izbore za EU parlament na SDP-ovoj listi. Čuje se da je između Glavaševića i Grbina već dogovoreno da će na listi za EU izbore dobiti zadnje, dvanaesto mjesto, što znači da će u EU parlament moći ući isključivo putem preferencijalnih glasova. Isto tako čuje se da će Glavašević biti i SDP-ovo pojačanje za parlamentarne izbore. Također bi trebao biti zadnji na listi, na 14. mjestu, i to u drugoj, zagrebačkoj izbornoj jedinici.

Građani se okupili na prosvjedu 'Dosta je! Odmah na izbore'

Zagreb: Bojan Glavašević, hrvatski političar, jezikoslovac i sociolog
1/64
Ključne riječi

Komentara 9

Avatar gusjenica
gusjenica
17:35 04.03.2024.

Ok. mali je malo antipatičan, a sada se ispostavlja da je i dezorijentiran. Prvo je na pitanje odgovorio: Možemo!, a sada kaže Ne možemo!

SK
skupiduša
17:51 04.03.2024.

Ptica selica ne ulijeva sigurnost!

LL
lijepa_li si
18:55 04.03.2024.

par uniformi uvijek pri ruci, da se nađe. dok se ne nađe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije