Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUKOB U SABORU

Glavašević: HDZ je kriv za 99,9% zla u Hrvatskoj, Glavak: Jeste vi svjesni što ste izgovorili?

20.11.2018.
u 13:09

– Jel' vi meni želite reći da sam kriva za 99 posto zla u Hrvatskoj. Ja sam članica HDZ-a, što vi meni imputirate i s kojim pravom? – replicirala je Glavak Glavaševiću

U Hrvatskom saboru nastavljena je aktualna sjednica koja ni danas nije prošla bez tenzija. U jednom trenutku u sukobu su se našli zastupnik SDP-a Bojan Glavašević i zastupnica HDZ-a Sunčana Glavak. Sučelili su se oko teme grijehova u prošlim vladajućim strukturama i oko Zorana Pičuljana, jednog od kandidata za novog povjerenika za informiranje.

– Ako je SDP kriv za neke greške u prošlost, to treba reći, ako je to u određenom slučaju bio SDP, a bio je, onda to treba reći. Ali, iz perspektive stranke koja em ima optužnicu, em je kriva za 99,9 posto zla u Republici Hrvatskoj koje se dogodilo od osamostaljenja do danas, nemate moralnu poziciju da baš s tolikog pijedestala govorite o tome – krenuo je Glavašević i odmah nastavio:

– Ali, more to the point, da mi bude dopušteno kao premijeru Plenkoviću, da koristim strane jezike, vi govorite da je SDP odgovoran za situaciju iz 2013., a u tom trenutku upravo je gospodin Pićuljan bio jedan od ljudi koje se o tome nešto pitalo, a vi ćete sada podržati jednu od osoba koje su bile odgovorne za nešto na što upozoravate. Koja vam je logika u tome? – izgovorio je Glavašević u svojoj replici Sunčani Glavak. 

HDZ-ova zastupnica odmah je zatražila povredu poslovnika i odgovorila Glavaševiću: 

– Kolega Glavašević, ja vas molim da se malo saberete. Jeste li vi svjesni što ste izgovorili? Jel' vi meni želite reći da sam kriva za 99 posto zla u Hrvatskoj. Ja sam članica HDZ-a, što vi meni imputirate i s kojim pravom? Očekujem ispriku, u najmanju ruku – poručila je Glavak.

U tom trenutku predsjedavajući Siniša Hajdaš Dončić pozvao je zastupnike da ne zlorabe korištenje povrede poslovnika.

VIDEO Pogledajte kako je Mikulić uzvratio Marasu: On je imao poseban lift

 

Komentara 156

Avatar zajutrak
zajutrak
14:05 20.11.2018.

Glavašević je sve samo ne pametan političar.., mislim da bi bilo bolje da je ostao u Bjeljini , lakše bi bilo surađivati mu u Dodikovoj stranci .

PP
pp
15:11 20.11.2018.

Evo nam jugo drugova, sa druge teme gdje su zagovarali razoružavanje Hrvatske, prije toga su se veselili porazu Hrvatske na Wembleyu, rugali se obilježavanju pada Vukovara, vojnoj vježbi Velebit, Luki Modriću, bajali o fašizmu, katotalibaniji, ustašini i vojnoj hunti u Hrvatskoj da nam kažu da je HDZ kriv za sve, a SDP partija je divna i krasna...

Avatar Le-Freak
Le-Freak
14:24 20.11.2018.

Glavasevic od oceva lesa napraviti busilicu. Koliko se ovaj puta zbog njega u grobu okrenuo mora da je stigao do nekog naftnog polja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije