Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRANIMIR GLAVAŠ

Braniteljske udruge ne mogu biti organizacija identična SUBNOR-u

Branimir Glavaš
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/2
16.09.2018.
u 13:20

Što se prosvjeda u Vukovaru tiče, Glavaš je stava i kako gradonačelniku Ivanu Penavi nije motiv rušenje Vlade i premijera.

Bili smo i ostat ćemo čvrsti jamac većine od 77 saborskih zastupnika dok god ta parlamentarna većina funkcionira – poručio je čelnik HDSSB-a Branimir Glavaš. Ipak, ne isključuje ni mogućnost prijevremnih izbora, "s obzirom na silne pritiske i ucjene prema premijeru, kako iz redova vladajuće većine, tako i iz oporbe".

- Na koordinacijama vladajuće većine energično je odbijena mogućnost raspuštanja Sabora 4. listopada, no ako se na premijera nastave pritisci i ucjene, kao što je i najava prosvjeda u Vukovaru, da sam na njegovom mjestu, ne bih to trpio, nego bih raspustio Sabor i tražio prijevremene izbore – istaknuo je.

Što se prosvjeda u Vukovaru tiče, Glavaš je stava i kako gradonačelniku Ivanu Penavi nije motiv rušenje Vlade i premijera.

- No, za njegovo okruženje i pojedince ne bih stavio ruku u vatru da ih vode plemenite namjere, već ambiciozne namjere pojedinaca koji uživaju debele braniteljske mirovine i povlastice pa se od silne dosade u tim dobrim mirovinama pokušavaju baviti politikanstvom sa skrivenim ambicijama da sutra budu aktivni akteri u političkom životu Hrvatske – izjavio je Glavaš.

- Braniteljske udruge ne mogu biti organizacija identična SUBNOR-u, koji je utjecao na politička događanja i bio presudan u političkom životu bivše Jugoslavije. Ta vremena su prošla i oni koji su spremni ući u sferu onoga što nije domena djelovanja udruga, kao što je miješanje u društveno-politički život demokratske države koja ima institucije za rješavanje takvih problema, počevši od Vlade, preko DORH-a i pravosuđa, su ili nezreli ili zlonamjerni – dodao je.

Inače, HDSSB je osnovao izborni stožer za sve izbore koji ih čekaju u iduće dvije godine.

 

Komentara 49

ZA
zadar1
14:11 16.09.2018.

zbog ovakvih kao glavaš pravi branitelji se stide....stekao bogastvo u ratu....kako???? fuj.....

Avatar AG_Matoševac
AG_Matoševac
14:02 16.09.2018.

Degutantno je gledati što sve Glavaš radi da spasi guzicu. Glasao za IK, podržava Anemiju i Njonju, pljuje po nekadašnjim suborcima ....

Avatar navijač
navijač
13:27 16.09.2018.

Ajde Glavaš prošetaj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije