Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slučaj "garaža"

Glavaš pribavio još dva vještačenja: "Vučković nije umro od trovanja kiselinom"

Branimir Glavaš
Marko Lukunić/PIXSELL
14.10.2020.
u 14:12

Vještaci su mišljenja kako je uzrok smrti Čedomira Vučkovića strijelna rana trbuha, a koju mu je, ističe Glavaš, zadao Fehir

Branimir Glavaš dostavio je Županijskome sudu u Zagrebu još dva nalaza i mišljenja sudskih vještaka o uzroku smrti Čedomira Vukovića, stradalog u tzv. "slučaju garaža" u Osijeku 1991., za što se trenutno sudi Glavašu.

– Zaključak i jednog i drugog specijaliste sudske medicine i stalnih sudskih vještaka je kako je neposredni uzrok smrti Čedomira Vučkovića bilo stanje nepovratnog šoka uslijed velikog gubitka krvi i da je u izravnoj uzročnoj vezi sa zadobivenim strijelnim ozljedama koje je prema vlastitom priznanju u oštećenog ispalio osumnjičeni/svjedok Krunoslav Fehir. Vještaci su mišljenja kako trovanje sumpornom kiselinom ne predstavlja uzrok smrti pokojnog Čedomira Vučkovića, već da je uzrok smrti strijelna rana trbuha s posljedičnim iskrvavljenjem – ističe Branimir Glavaš u dokaznom prijedlogu kojeg je nedavno predao zagrebačkom sudu.

Jedan je nalaz i mišljenje izradio predstojnik Instituta za sudsku medicinu Ljubljana, prof.dr.Tomaž Zupanc, a drugi specijalist sudske medicine i pročelnik Katedre za sudsku medicinu, stalni sudski vještak prof.prim.dr.sc. Marija Definis-Gojanović iz Splita. Glavaš predlaže sudu i da se njih dvojicu sasluša na glavnoj raspravi.

Podsjetimo, Glavaševa je obrana ranije podnijela kaznenu prijavu protiv Krunoslava Fehira za ratni zločin, no ona je ljetos odbačena, uz obrazloženje kako "prijavljeno djelo nije kazneno djelo koje se progoni po službenoj dužnosti". Takvu odluku Glavaš je nazvao protuustavnom, protukazakonitom i "da ne kažem imbecilnom".

Pribavio je početkom godine i prvo vještačenje, koje potpisuje prof.dr. Đorđe Alempijević, specijalist sudske medicine na Institutu za sudsku medicinu "Milovan Milovanović" iz Beograda, a čiji je stav kako je smrt Čedomira Vučkovića nastupila nastupila "uslijed iskrvarenja zbog naglog gubitka veće količine krvi iz propucanih krvnih žila duž prostrijelnog kanala donjeg dijela trupa i prostrijelnog kanala desne podlaktice".

– Kako bi Sud otklonio sve dileme oko uzroka smrti Čedomira Vučkovića, moja obrana je, osim već priloženog vještačenja prof. dr. Đorđa Alempijevića iz Beograda, za potrebe kaznenog postupka koji se vodi protiv mene dala izraditi još dva nalaza i mišljenja po stalnim sudskim vještacima sukladno odredbama Pravilnika o stalnim sudskim vještacima – objasnio je Glavaš.

Komentara 7

DU
Deleted user
15:22 14.10.2020.

Smatram kako bi u interesu javnosti najbolje bilo da sam Glavaš popije litru elektrolita iz starog olovnog akumulatora i da sam dokaže kako je to bezopasno. Zašto ste mu davali akumulatorsku kiselinu, šta je imao žgaravicu pa ste mu htjeli pomoći? Na kraju zašto je Drago Tadić nosio novac sucu da te oslobodi ako smatraš da nisi kriv, ne razumijem. Bilo bi časnije da si ubio tog čovjeka sa jednim hicem nego da ste ih maltretirali ispijanjem kiseline, to samo govori o vama kakav ste čovjek. I da naravno herojčino i ti si zbrisao u Bosnu!

KU
kurcobolja
15:22 14.10.2020.

Pa iz aviona se vidi da ga je sredila korona.

JA
Jania
16:09 14.10.2020.

Dakle. po DORH-u ratni zločin nije kazneno djelo koje se progoni po službenoj dužnosti. Ali zato će policija žustro po kafićima progoniti ljude ako glasnije govore ili piju iz iste boce.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije