Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Glasovanje o povjerenju: Opoziv nije uspio, Kujundžić ostaje ministar

Glasalo je 127 zastupnika, protiv prijedloga bilo je 79 zastupnika, a podržalo ga je njih 48.
18. listopada 2019. u 12:07 32 komentara 3279 prikaza
Rasprava o povjerenju ministru zdravstva Milanu Kujundžiću
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Sabor je danas glasao o prijedlogu opoziva ministra zdravlja Milana Kujundžića. Glasalo je 127 zastupnika, protiv prijedloga bilo je 79 zastupnika, a podržalo ga je 48, što znači da opoziv ministra nije uspio te će ostati na funkciji.

Rasprava u Saboru HDZ-ovac brani Kujundžića: Nikad nećemo biti Njemačka, ne trebamo ljude lagati

Nakon osam sati rasprave u kojoj je oporba žestoko napadala Kujundžića, danas se pristupilo glasovanju o povjerenju. Prijedlog opoziva Kujundžiću pokrenuo je Most uz potporu 32 zastupnika.

Oporba, podsjećamo, ministra napada zbog neodrživa stanja u zdravstvenom sustavu.    

Video – Rasprava o povjerenju ministru Kujundžiću trajala do 00.45 

Dodajmo i kako su zastupnici u raspravi o godišnjem izvješću o državnim potporama za 2018. godinu pozvali na jačanje horizontalnih potpora, odnosno potpora za malo i srednje poduzetništvo i zapošljavanje.

Državni tajnik u Ministarstvu financija Zdravko Zrinušić kazao je kako je u 2018. nastavljen trend rasta dodijeljenih državnih potpora, a da su jedan od generatora rasta ukupnog iznosa potpora bila zbivanja u brodogradilištima u Puli i Rijeci odnosno protestirana jamstava u iznosu od 2,5 milijarde kuna.

Bez obzira na što su protestirana jamstva za brodogradnju poremetila strukturu potpore, upada u oči mali udio ključnih potpora, za mala i srednja poduzeća i zapošljavanje, ističe Branko Grčić (SDP). "Ona čine tek šest posto ukupnih potpora i to je premalo", kazao je i istaknuo kako bi horizontalne potpore trebale rasti.

Rasprava o povjerenju ministru zdravstva Milanu Kujundžiću Sabor o povjerenju ministru Rasprava do iza ponoći: Zaiskrilo između Kujundžića i oporbe, pale teške riječi

 I Ivan Šuker (HDZ) smatra da bi trebalo omogućiti veće potpore poduzetnicima. "Većina potpora nedostupna je našim poduzetnicima, imamo najbrži prst, ponudu do 24.00, gdje poduzetnici potroše silne novce za projekte, a na kraju ostanu bez tog novca", rekao je.

 Zastupnici su istaknuli i važnost mjerenja učinkovitosti državnih potpora.

Prošle godine dodijeljeno je 14,8 milijarde kuna državnih potpora, što je povećanje od 18,3 posto u odnosu na 2017. Potpore u sektoru poljoprivrede i ribarstva iznosile su 6,16 milijardi kuna, a potpore u sektoru industrije i usluga 8,65 milijardi kuna.

Franka Batelić
tužna vijest
Velika tuga u obitelji Franke Batelić: 'Otišla je sama, iznenada,u tišini...'
Aquaestil
PROMO
Preživjeli smo sve krize, stvorili međunarodni brend i proširili posao, a sada otvaramo nova radna mjesta
  • ivanbalic:

    Dali je uopce neko sumnjo u suprotan ishod?

  • Mario125:

    Još jedan poraz MOSTA uz onakve likove grmoje , bulje i petrova i linićke šta drugo i očekivati - redom politički mrtvaci - da Plenković kaže danas je petak oni bi i za to tražili ostavku vlade - uvređene frajle ... prikaži još!le - što su dobili nogu u vrit bio je totalni šok za petrova ??? zato su usilili se i otada uvijek kontra HDZ -a