Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prosvjed protiv vojnog roka

Glasnović: Mladi muškarci su feminizirani, treba im borbena spremnost

Zagreb: Prosvjed ispred MORH-a protiv uvođenja obaveznog vojnog roka
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
1/14
11.02.2017.
u 15:00

- Ako žena može napraviti osam zgibova, ako može marširati s punim rancem, to nije do mene da odlučim, to će odlučiti Ministarstvo obrane - smatra Glasnović

U 12 sati počeo je prosvjed protiv vojnog roka na koji je pozvala Radnička fronta. - Protivimo se uvođenju vojnog roka jer vjerujemo da društvu nije potrebna militarizacija. Mladima treba obrazovanje, a ne puškaranje. Oni tamo, (referira se na skup podrške op.a.) imaju puno veću podršku vlasti. Predsjednica se slika sa puškama i u vojnim šatorima. Zato i ne čudi ako ih danas ima više - kazao je Matija Đolo iz Radničke fronte.

Prosvjednici su imali i natpise na kojima je stajalo "Rat je gotov" i "Nećemo ginuti za tajkune i političare". - Drago mi je da se ovoliko ljudi skupilo, drago mi je da ima barem malo razuma u ovoj zemlji, a trebalo bi biti puno više. Militarizacija društva nikome ne koristi - kazao je Dubravko Lepušić, liječnik u bolnici Sestara milosrdnica.

Pola sata ranije počeo je prosvjedni skup ispred zgrade Ministarstva obrane na Trgu kralja Petra Krešimira IV koji je organizirala Udruga hrvatskih branitelja RH iz Đurđevca. Kako pišu 24sata, među okupljenima nalazio se i saborski zastupnik Željko Glasnović.

- Tko može biti protiv, oni su klaunovi, ostaci jugorežima. Oni su prije pekli volove kada su išli u JNA. Oni su protiv svega što je hrvatsko. Hrvatska treba aktivnu ili pasivnu pričuvu, mi ne živimo u Disneylandu nego na trusnom području, još prijeti velikosrpski imperijalizam. Vidjeli smo ove zadnje događaje, zajedničke vojne vježbe, pokušaj vojnog udara u Crnoj Gori, vidimo da još postoji Republika Srpska, nikad nisu bili bliže hrvatskim granicama i također, treba za mlade muškarce, koji su svake godine sve više feminizirani, igraju se videoigrama, možda je to taj estrogen u vodi, treba da počnu malo pogledati, borbena spremnost - poručio je Glasnović.

Poručuje da nije upitno 30 dana nego postojanje aktivne ili pasivne vojne pričuve. - Mi ne živimo u Disneylandu - kazao je. Smatra da Ministarstvo obrane treba odlučiti hoće li žene ići u vojsku. - Ako žena može napraviti osam zgibova, ako može marširati s punim rancem, to nije do mene da odlučim, to će odlučiti Ministarstvo obrane - smatra Glasnović.

>> Zbog kojih to prijetnji uvodimo vojni rok? U 28 dana ne mogu se steći vještine

Ključne riječi

Komentara 125

Avatar Musashi
Musashi
15:32 11.02.2017.

Vojni rok je ukinut ali vojna obaveza nije ukinuta, tako da u slučaju mobilizacije od ovih glasnih protivnika služenja tog minimalno nužno edukativnog vojnog roka-„obukice“ može se očekivati; „Mobilizirate nam neobučenu djecu“. S toga, pragmatičnosti radi, ako postoji vojna obaveza i mobilizacija bolje je da se barem nešto zna, barem da se zna zauzeti zaklon, nego da se ne zna ništa. Najbolje je u priči što je protiv te „obukuce“ uglavnom ljevica a pojava puška omogućila je uspješne revolucije, koje su donijela ljudima slobodu i svijet u kojem živimo. Da nije nje bilo puške nikada carstva ne bi pala, puška ih je srušila, jer je ubojita na daljinu i omogućila je jednostavnu i kratku OBUKU obespravljenog nižeg staleža-„radničke fronte“

TW
TWITOIST
15:37 11.02.2017.

Predali ste jednom oruzje Srbima ,sad bi predali i nasu djecu.

RE
Reall
15:15 11.02.2017.

Presmješan skup da bi se ozbiljno kmentirao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije