Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
medijska manipulacija

Vatikan: Papa nije otvoren za legalizaciju gay brakova

papa Franjo
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
05.01.2014.
u 19:35

Medijske interperetacije paradoksalne su i manipulativne, tumači Lombardi nakon natpisa da se papa "otvorio" rješavanju tog problema

Iz Vatikana je u nedjelju stigao odgovor talijanskim medijima koji su se raspisali da se papa Franjo "otvorio prema prihvaćanju homoseksualnih osobama i ideji legalizacije istospolnih brakova".

To nije istina, poručili su vatikanski dostojnici, a prenose strani mediji.

Papa Franjo u petak je naime kazao kako se Crkva mora potruditi da "ne prestraši svu tu djecu koja žive u kopleksnim životnim zajednicama, poput onih u kojima su roditelji rastavljeni ili one djece koja žive u istospolnim zajednicama". 

- Gay parovi postavljaju nove izazove koji su za nas često teško shvatljivi, kazao je papa Franjo  a njegove su riječi mediji vješto protumačili kao amenovanje gay brakova.

Glasnogovornik Svete stolice Federico Lombardi za Radio Vatikan izjavio je da su takve medijske interperetacije paradoksalne i manipulativne.

- Papa nije držao političke govore niti je zauzimao stav već je htio ukazati na djecu koja pate, tvrdi Lombardi.

>>'Gay parovi postavljaju nove izazove koji su za nas često teško shvatljivi'

Komentara 11

ST
stomugromova
19:57 05.01.2014.

To su sve manipulacije Rothschilds medija i NWO.Samo šire laži i jednoumlje preko svojih bezbrojnih medijskih centrala.

MR
Mr. Right
20:43 05.01.2014.

Konacno jedna normalna izjava koja je u okvirima stajalista katolicke crkve.

PE
peace7
21:04 05.01.2014.

Kada bi on to legalizirao mogao bi slobodno okačiti kopačke o klin i dobio bi otkaz od šefa.U Bibliji sve piše u Rim8 i jao onome tko se toga ne drži pa bio on i papa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije