Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ukrajinska vojska:

Ruske vojne snage napale ukrajinske postrojbe u istočnoj Ukrajini

Ukrajinska vojska
Foto: Reuters/PIXSELL
20.01.2015.
u 22:58

- Ukrajinske snage zaustavile su napredovanje ruskih snaga... Situacija u području sukoba je ozbiljna, ali pod našom kontrolom, izjavio je Lisenko

Glasnogovornik ukrajinske vojske Andrij Lisenko na konferenciji za novinare kazao je da su regularne ruske vojne snage napale ukrajinske vojne postrojbe u istočnoj Ukrajini u utorak te da je došlo do žestokih borbi, javlja Reuters.

- Unatoč preliminarnim dogovorima, regularne vojne snage Rusije napale su ukrajinske vojne postrojbe na sjeveru protuterorističke operativne zone- kazao je Lisenko.

Pokazujući da se radi o području blizu grada Slovjanoserbska koji se nalazi sjeverozapadno od Luhanska, glasnogovornik ukrajinske vojske dodao je da se ''teške borbe nastavljaju u blizini kontrolnih točaka ( ukrajinske vojske) 29 i 31''.

- Ukrajinske snage zaustavile su napredovanje ruskih snaga... Situacija u području sukoba je ozbiljna, ali pod našom kontrolom, izjavio je Lisenko, javlja Reuters. Podatke o broju žrtava nije iznio.

Unatoč tome što Zapad i Kijev iznose, kako tvrde, nepobitne dokaze, Rusija i dalje negira da su njezine regularne vojne snage u Ukrajini. 

>> Poljska vlada evakuira Poljake iz istočne Ukrajine 

>> Rusija: Svjedok koji tvrdi da su Ukrajinci srušili MH17 prošao detektor laži

Komentara 56

Avatar reference
reference
23:22 20.01.2015.

"naoružanih vojnih snaga Rusije" ....vojne snage pa jos naoruzane, ahahaaaa dje vi vecernji nalazite ove novinare, ahahaaaa

Avatar viki_nuland
viki_nuland
00:39 21.01.2015.

"Naoruzane vojne snage" hmmm…vrlo cudno da su vojne snage naoruzane. Ja sam misli da je vojska obicno nenaoruzana. Ukrajinci mobilizirali 50 tisuca ljudi i krenuli u ofanzivu ali oni su ti koji su napadnuti i to od "naoruzanih vojnih snaga". Mogla bi mu se zelja i ispuniti pa da se to stvano dogodi, onda ce ga se traziti vjerojatno u Lisabonu. Pa ovaj je veci lazljivac od Radovana Karadzica

DU
Deleted user
06:45 21.01.2015.

Iznimno "objektivno" izvješće, svaka čast ovaj članak je stvarno novinarski biser. Nakon što su obnovljeni sukobi na Donjecku ovo je prvo ali bas ono pravo izvjesce hrvatskog objektivnog novinarstva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije