Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kad 'kuma' intvenira u program

Glasnogovornik Komisije komentirao Šuičino javljanje u program Dubrovačke televizije

Suica
Foto: Tomislav Krasnec
1/2
28.04.2020.
u 15:37

Povezujete dvije činjenice koje nisu nužno povezane. Ni na koji način, ni u jednom trenutku nije pokušavala utjecati na to da se program ne emitira. Odlučno odbacuje tu optužbu - rekao je glasnogovornik EK Eric Mamer. Pitanje je bilo je li posao potpredsjednice EK za demokraciju da kritizira novinare do te mjere da im se slučajno dogodi skidanje emisije s programa

Je li emisija “Glas naroda” i demokratska uloga novinara Dubrovačke televizije preživjela bliski susret u eteru s potpredsjednicom Europske komisije zaduženom za demokraciju Dubravkom Šuicom?

U toj kontakt-emisiji s gledateljima Šuica je u subotu kritizirala novinara i voditelja emisije Paska Tomaša zbog toga što je dopustio jednom gledatelju koji se javio ranije u emisiju da kritizira nju, Šuicu, propitkujući porijeklo njezine imovine. Šuica se javila telefonom, prigovarala Tomašu što nije prekinuo gledatelja koji je, po njoj, iznio lažne informacije o vrijednosti njezine imovine, ali kad ju je Tomaš zamolio da iznese točne podatke ona je to odbila. U javljanju je spomenula da je ona i kuma Dubrovačke televizije.

>> VIDEO Pitanje o Šuici i Dubrovačkoj televiziji na online press brifingu Europske komisije

Dva dana kasnije, u ponedjeljak, emisija “Glas naroda” nije emitirana iako je bila najavljena u programu. Neki su portali javljali o tome kao o dokazu da je “kuma” Šuica doprinijela skidanju emisije s programa, no to su demantirali i glavna urednica Dubrovačke televizije Marija Njavro, a i sam novinar Tomaš, koji u izjavi za portal Dubrovnik Insider kaže da je otišao na planiranih par dana odmora. 

- Još u subotu navečer, od emitiranja posljednje emisije od vlasnika televizije zatražio sam slobodne dane, tako da kontakt emisija "Glas naroda" nije ukinuta. Emitirala se ponedjeljkom samo privremeno i to tijekom ožujka zbog situacije s koronavirusom - rekao je Pasko Tomaš za dubrovački portal. 

U Bruxellesu smo glasnogovornika Eurospke komisije pitali je li posao njihove potpredsjednice za demokraciju da kritizira novinare do te mjere da im se slučajno dogodi skidanje emisije s programa.

- Povezujete dvije činjenice koje nisu nužno povezane. Potpredsjednica Šuica potvrđuje svoju nesmanjenu podršku neovisnosti medija, slobodi izražavanja i informiranja. Želi istaknuti i da je ta TV kuća u Dubrovniku otvorena za vrijeme njezina gradonačelničkog mandata. Tako da očigledno podržava njihov rad. Ni na koji način, ni u jednom trenutku nije pokušavala utjecati na to da se program ne emitira. Odlučno odbacuje tu optužbu - rekao je glasnogovornik Europske komisije Eric Mamer. 

Komentara 21

DU
Deleted user
16:00 28.04.2020.

Zbog ovakvih poluproizvoda, mislim da EU nema perspektive. Tu je se nakotilo toliko uhljeba i čuvaju leđa jedni drugima do kraja!

DU
Deleted user
15:44 28.04.2020.

Pa, uskoro će izbori. Svatko će imati "priliku"...

DU
Deleted user
15:46 28.04.2020.

to je"naša jovanka"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije