Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Glasnogovornik Komisije komentirao Šuičino javljanje u program Dubrovačke televizije

Povezujete dvije činjenice koje nisu nužno povezane. Ni na koji način, ni u jednom trenutku nije pokušavala utjecati na to da se program ne emitira. Odlučno odbacuje tu optužbu - rekao je glasnogovornik EK Eric Mamer. Pitanje je bilo je li posao potpredsjednice EK za demokraciju da kritizira novinare do te mjere da im se slučajno dogodi skidanje emisije s programa
28. travnja 2020. u 15:37 21 komentara 9288 prikaza
Suica
Foto: Tomislav Krasnec
Pogledajte galeriju 1/2

Je li emisija “Glas naroda” i demokratska uloga novinara Dubrovačke televizije preživjela bliski susret u eteru s potpredsjednicom Europske komisije zaduženom za demokraciju Dubravkom Šuicom?

Dubravka Šuica Zvala lokalnu TV Šuica: Žao mi je da dopuštate da se građani nabacuju smećem na moju malenkost

U toj kontakt-emisiji s gledateljima Šuica je u subotu kritizirala novinara i voditelja emisije Paska Tomaša zbog toga što je dopustio jednom gledatelju koji se javio ranije u emisiju da kritizira nju, Šuicu, propitkujući porijeklo njezine imovine. Šuica se javila telefonom, prigovarala Tomašu što nije prekinuo gledatelja koji je, po njoj, iznio lažne informacije o vrijednosti njezine imovine, ali kad ju je Tomaš zamolio da iznese točne podatke ona je to odbila. U javljanju je spomenula da je ona i kuma Dubrovačke televizije.

>> VIDEO Pitanje o Šuici i Dubrovačkoj televiziji na online press brifingu Europske komisije

Dva dana kasnije, u ponedjeljak, emisija “Glas naroda” nije emitirana iako je bila najavljena u programu. Neki su portali javljali o tome kao o dokazu da je “kuma” Šuica doprinijela skidanju emisije s programa, no to su demantirali i glavna urednica Dubrovačke televizije Marija Njavro, a i sam novinar Tomaš, koji u izjavi za portal Dubrovnik Insider kaže da je otišao na planiranih par dana odmora. 

- Još u subotu navečer, od emitiranja posljednje emisije od vlasnika televizije zatražio sam slobodne dane, tako da kontakt emisija "Glas naroda" nije ukinuta. Emitirala se ponedjeljkom samo privremeno i to tijekom ožujka zbog situacije s koronavirusom - rekao je Pasko Tomaš za dubrovački portal. 

'GLAS NARODA' Emisija u koju se javila Šuica ipak nije ugašena, voditelj je samo uzeo slobodne dane

U Bruxellesu smo glasnogovornika Eurospke komisije pitali je li posao njihove potpredsjednice za demokraciju da kritizira novinare do te mjere da im se slučajno dogodi skidanje emisije s programa.

- Povezujete dvije činjenice koje nisu nužno povezane. Potpredsjednica Šuica potvrđuje svoju nesmanjenu podršku neovisnosti medija, slobodi izražavanja i informiranja. Želi istaknuti i da je ta TV kuća u Dubrovniku otvorena za vrijeme njezina gradonačelničkog mandata. Tako da očigledno podržava njihov rad. Ni na koji način, ni u jednom trenutku nije pokušavala utjecati na to da se program ne emitira. Odlučno odbacuje tu optužbu - rekao je glasnogovornik Europske komisije Eric Mamer. 

Samobor: Predsjednik HGK Luka Burilović posjetio tvrtku Nord Product
SVE POZNATIJI HRVATSKI PROIZVOĐAČ
Hrvatske mobilne kuće izdrže na -25°C, a izvoze ih i u Skandinaviju: 'Sve je domaći proizvod'
Pevex
BICIKL U PROMETU
Infrastruktura i edukacija kao preduvjet za razvoj biciklističke kulture u Hrvatskoj
  • Bezglutenski:

    Zbog ovakvih poluproizvoda, mislim da EU nema perspektive. Tu je se nakotilo toliko uhljeba i čuvaju leđa jedni drugima do kraja!

  • Deleted user:

    Pa, uskoro će izbori. Svatko će imati "priliku"...

  • Deleted user:

    to je"naša jovanka"