Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Katastrofalna situacija u bolnicama

GLAS: Neka Beroš hitno riješi stanje u zdravstvu ili podnese ostavku

Jedan dan u KB Dubrava - bolnici prenamijenjenoj u COVID centar
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/4
29.10.2020.
u 12:55

Upozoravaju da je stanje hrvatskog zdravstvenog sustave alarmantno, a priče koje već danima dolaze iz hrvatskih bolnica, posebno iz KB-a Dubrava, su zastrašujuće.

GLAS je u četvrtak od ministra zdravstva Vilija Beroša zatražio da hitno riješi katastrofalnu situaciju u bolnicama, posebno u KB-u Dubrava, a ako to ne može, ne zna ili ne želi neka podnese ostavku.

"GLAS traži od ministra Beroša da hitno riješi katastrofalnu situaciju u koju su dovedene hrvatske bolnice, posebno KB Dubrava. Ako ne može, ne zna ili ne želi, neka podnese ostavku jer smo potrošili svo vrijeme za svakodnevno nesposobno izmotavanje, besmisleno prebrojavanje zaraženih i usputno prozivanje 'neodgovornih građana' s još besmislenijih konferencija za medije", kaže se u priopćenju. 

Upozoravaju da je stanje hrvatskog zdravstvenog sustave alarmantno, a priče koje već danima dolaze iz hrvatskih bolnica, posebno iz KB-a Dubrava, su zastrašujuće.

GLAS napominje da se od proljeća znalo što nas čeka na jesen, a sada saznajemo da nam bolnice nisu opskrbljene niti osnovnim - hranom, lijekovima i odjećom. 

"Beroš se za to vrijeme slika po medijima i 'svakom je loncu poklopac'. Što je točno radio zadnjih osam mjeseci i kako je mogao dopustiti da se, uz sve što znamo od ranog proljeća, zdravstveni sustav raspada sada, kada je od vitalne važnosti da funkcionira", pitaju u toj stranci.

I u ovoj epidemiji ponovo smo dobili potvrdu da našem zdravstvu trebaju sposobni menadžeri i organizatori na upravljačkim pozicijama, a ne liječnici koji nemaju ni obrazovanje niti vještine potrebne za upravljanje velikim i složenim sustavima.

"Sustava nema, nije ga očito bilo ni u primisli, ako ministar problem hitno ne riješi ili ne da ostavku, zastupnica GLAS-a Anka Mrak-Taritaš će njegovu ostavku tražiti u Hrvatskom saboru", poručuju iz GLAS-a.

Ključne riječi

Komentara 4

ED
edvardl
13:20 29.10.2020.

Tko ili kaj je to "Glas"?

AM
amun6
14:09 29.10.2020.

Beroš? kaj on dovel zrastvo u ovu situaciju, kolko me pamet služi uletio je kad je krenula kriza. šta niste prethodne ministre prozivali a sad se čak ni Imunološkog ne sjetite ( možda ne znate čemu služe strojevi smješteni uu njihovim zgradama) . vi ne nudite pomoć samo dižete hajku da bi sebe uzdigli i nije vas briga za posljedice.

Avatar bimbopus
bimbopus
16:18 29.10.2020.

Šteta dobar i radišan vjerojatno i stručna osoba ali našao se u političkim vodama gdje večina ministra mora voditi stranačku politiku .ranačku politiku .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije