Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Glas Koncila okrenuo ploču i podržava Milana Bandića

Glas Koncila podržao je Milana Bandića u drugom krugu predsjedničkih izbora. Naglašava se kao treba glasovati za osobu, a ne za stranku.
05. siječnja 2010. u 17:04 391 komentara 1922 prikaza
milan bandić, bozanić
Foto: Arhiva VL

Glas Koncila podržao je Milana Bandića u drugom krugu predsjedničkih izbora. Nakon što je prošloga tjedna u istu ravan stavio dvojicu kandidata i nakon što je Bandić u dvosatnom subotnjem susretu dobio otvorenu podršku kardinala Josipa Bozanića, Glas Koncila sada okreće ploču. Naravno, u uvodnom komentaru ne izgovara se izrijekom Bandićevo ime, ali svakome pismenijem bit će to u potpunosti jasno, jer valja npr. glasati za osobu, a ne za stranku te za onakav kršćanski lik koji opisuju biskupi u svojoj poruci (očito Bandić), a ne agnostika poput Josipovića.

"Birači će, vrlo vjerojatno, sada, nakon propuštene prve prilike, biti sposobniji prepoznati stranački i medijski farizeizam koji se u nastavku predsjedničke izborne kampanje očituje u naknadnom strukturalnom raskrinkavanju mrlja protukandidata radi grupnoga interesa, a ne, kao što bi to trebalo uvijek biti a ne samo pred izbore, radi općega dobra", piše vlč. Ivan Miklenić, glavni urednik Glasa Koncila, dodajući da "svi birači koji imalo žele da u hrvatskom društvu i hrvatskoj državi bude makar malo bolje, dužni su preuzeti odgovornost, izići na izbore i dati glas onome koga po svojoj savjesti prepoznaju kao prihvatljivijega".

"Biračima katoličkim vjernicima od velike pomoći za prepoznavanje prihvatljivijega kandidata mogu biti kriteriji koje su naši biskupi iznijeli u svojoj predizbornoj poruci, a eventualno neodazivanje na izbore trebali bi shvatiti kao grijeh propusta i neodgovornosti za opće dobro", piše Miklenić.

"Budući da su u drugi krug predsjedničkih izbora ušla dvojica kandidata koji zajedno nisu dobili niti četvrtinu glasova biračkoga tijela u Hrvatskoj (odnosno možda oko petinu od svih birača s pravom glasa) - jedan je dobio 640.594 a drugi 293.068 glasova - kao i da oba kandidata dolaze iz političkoga miljea SDP-a, birači će morati birati, jer su nepovratno propustili prvu priliku, između onih koji predstavljaju manjinu u hrvatskom društvu. Takav je rezultat prvoga izbornog kruga uspjeh medijskih manipulacija kao i skrivenih kontrolora hrvatskoga društva. Ipak, birači jako dobro znaju da među dvojicom preostalih predsjedničkih kandidata postoji golema razlika", zaključuje Miklenić i pridružuje se onima u Crkvi koji misle da će im sljedećih pet godina bolji partner s Pantovčaka biti Milan Bandić, a ne Ivo Josipović.

Zagreb: Posljednji ispraćaj gradonačelnika Bandića
DVOSTRUKA MJERILA
Otto Barić revoltiran Bandićevim sprovodom: Jadnici, sram me gdje živim
UHVATI BIORITAM
Koji kronotip posjedujete? Upoznajte se s ovim unutarnjim satom koji trebate slušati
  • -obrisani-:

    Ovi sto su proti crkve ,svi ,skoro svi spominju popove i popadiju,pa me i ne iznenadjuje tako misljenje .Fala Bogu niko ne spominje nase Fratre.

  • -obrisani-:

    ja-ma- Dali si ti protiv ili za komunjare, nije mi jasno za Bandića si a protiv komunjara!!!

  • -obrisani-:

    znamo JUMPER..... ,,dosta dugo lijepis taj jadni post po forumima...!!!!