Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOGA ĆE PODRŽATI

Glas bliži Daliji Orešković, IDS Zoranu Milanoviću

Zoran Milanović
Foto: Marin Tironi/PIXSELL
1/3
24.09.2019.
u 18:32

U IDS-u su kazali da za davanje potpore kandidatu ima još dovoljno vremena.

Je li ideja da Amsterdamska koalicija pokuša stati iza jednog kandidata za predsjedničke izbore propala?

HSU je iz te koalicije izišao i podržao kandidata SDP-a Zorana Milanovića, isto je učinio i HSS, kao i stranka Demokrati koju vodi bivši SDP-ovac Mirando Mrsić, dok Glas i IDS svoje odluke iza koga planiraju stati tek trebaju donijeti. I ne kriju da im je na stolu više opcija. Jedna je potpora Zoranu Milanoviću, a druga kandidatkinji stranke Start Daliji Orešković s kojom Glas razmišlja i o opciji zajedničkog izlaska na parlamentarne izbore.

Konačnu odluku i Glas i IDS trebali bi donijeti početkom listopada na svojim stranačkim tijelima.

– Razgovarat ćemo i donijeti najbolju moguću odluku. Moguće davanje podrške Daliji Orešković možda i jest iznenađenje, a možda i nije kada se uzme u obzir da smo u razgovorima išli i korak dalje, odnosno da smo uzeli u obzir i činjenicu da nakon predsjedničkih izbora idu i parlamentarni izbori– kaže Anka Marak Taritaš, šefica Glasa.

Što će IDS za sada je također nepoznanica jer i njihova stranačka tijela tek moraju razgovarati o tome kome dati potporu. Uz Milanovića i Orešković od njih je potporu tražio i kandidat Ante Simonić, no neslužbeno se u IDS-u ipak čuje da će oni vrlo vjerojatno na kraju odlučiti u korist Zorana Milanovića.

Večernji list još je početkom kolovoza pisao da je Dalija Orešković potporu za svoju kandidaturu za predsjednicu države neizravno zatražila i od IDS-a što je zanimljivo s obzirom na to da je Orešković IDS-ovce, govoreći o situaciji u Uljaniku, nazivala i istarskim HDZ-ovcima.

U IDS-u su kazali da za davanje potpore kandidatu ima još dovoljno vremena.

Video: Zoran Milanović potvrdio kandidaturu na predsjedničkim izborima

Komentara 5

ZB
Zoki-Bijela
19:10 24.09.2019.

Gubitnici na kvadrat

KO
korektor1619
21:10 24.09.2019.

A što očekivati od bagre ?

ZB
Zoki-Bijela
19:11 24.09.2019.

Gubitnici na kvadrat

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije