Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
spašene u Pleternici

Gita i Fly dijele sudbinu odbačenih pasa i čekaju svoje ljude

Gita i Fly
Foto: Privatni album
1/12
23.02.2015.
u 01:20

Gita, kujica u tipu malog međimurskog psa, izbačena je sa štenetom, Fly je s mosta bačena u rijeku

Gita i Fly ima puno zajedničkog, obje su odbačene, obje su pronađene u Pleternici i obje svoje ljude čekaju u istom domu.

Fly je spašena iz Orljave, u rijeku ju je s mosta bacio netko tko je mislio da je zabavno kad pas leti. Gita je pronađena sklupčana na drvima, uz cestu na kojoj je ostalo njezino pregaženo štene.

Puna energije

-  Fly je mlada kujica srednjeg rasta, a sve što joj se dogodilo nije ostavilo nikakvog traga. Vesele je naravi, ljude obožava, a voli se družiti i s drugim psima. Voli loptice i puna je energije pa nije za ljude koji tu energiju neće moći slijediti – kaže Maja, u čijem domu Fly trenutno živi. A otkad je kod nje, cijepljena je, čipirana i sterilizirana.

Gita, malena kujica u tipu malog međimurskog psa, međija, pod okriljem noći izbačena je na ulicea Pleternice zajedno sa štenetom. Kad ju je Maja pronašla, štenetu više nije bilo spasa, završilo je pod kotačima automobila. Prvih dana kujica je bila jako uplašena.

Vesela i mazna

- Bojala se vlastite sjene, reagirala je na svaki nagli zvuk i pokret  - prisjeća se Maja. Nije dugo trebalo da Gita pokaže koliko je vesela i mazna. Obožava se izležavati na krevetu, a brzinom munje uskočit će u slobodno krilo i udobno se u njemu smjestiti. I premda kad je stigla u Majino dvorište nije voljela druge pse, bila je i agresivna prema njima, Gita polako mijenja svoje ponašanje. Sve više se druži, a u posljednje vrijeme i igra s drugim psima. No, Maja ističe kako bi možda ipak bilo dobro da bude jedini pas u obitelji ili da udomitelji imaju iskustva s ovakvim ponašanjem.

Obje kujice svoje udomitelje čekaju u Pleternici, a uvjete i detalje udomljavanja možete doznati na 099/698-8070.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije