Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Star 242 godine

Ginko iz Daruvara predstavnik Hrvatske

Ginko
Foto: Davor Kirin
03.11.2019.
u 18:13

Za titulu hrvatskog stabla godine natjecali su se hrast lužnjak iz prašume Prašnik iz Stare Gradiške, hrast kitnjak iz Vojakovačkog Osijeka, hrast lužnjak iz park-šume Maksimir, bijela murva iz Brtonigle, lipa iz Visokog i ginko iz Daruvara

Stablo iz Daruvara, ginko star 242 godine, hrvatski je predstavnik na izboru za “Europsko stablo 2020. godine”.

Na nedavno završenom natjecanju to je stablo, koje je kandidirala Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Bjelovarsko-bilogorske županije, osvojilo 20.129 glasova. Ginko je dobio ime Adam, a pokraj njega raste – Eva.

Za titulu hrvatskog stabla godine natjecali su se hrast lužnjak iz prašume Prašnik iz Stare Gradiške, hrast kitnjak iz Vojakovačkog Osijeka, hrast lužnjak iz park-šume Maksimir, bijela murva iz Brtonigle, lipa iz Visokog i ginko iz Daruvara.     

Ključne riječi

Komentara 3

ŽO
žoržet
01:08 04.11.2019.

ginka za precjednika!!! em je ljepši, em vjerojatno bolje pjeva (crkvene, izvorne narodne, novokomponovani country, svejedno) kad mu s vremena na vrijeme vjetrovi s istoka ili zapada (opet svejedno:)) protresu grane, em mu nimalo nije naškodio višedesetljetni boravak iza željezne zavjese i posvemašnji nedostatak jogurta, dapače! i sigurno bi bolje krasio eksterijere i interijere pantovčaka, pa bi se ondje opet možda našlo mjesta za bar pokoju bisticu ili pristojniji i istinoljubiviji znak sjećanja na bolju prošlost... a, tko zna, možda i racionalniju vizijicu svjetlije budućnosti za sve koji žive i živjet će na ovim zdravim veseljem i ostalim dobrima sve siromašnijim prostorima:).

PU
Pulchrum
21:38 03.11.2019.

Eheh, nisu vidjeli prekrasni stari hrast u Donjem Miholjcu ispred starog dvorca

BA
Barbasmora
22:09 03.11.2019.

Jesu lipsi od misica i od njih neces cut toliko gluposti...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije