Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UNIKATNO

Hobi pretvorili u biznis – izrađuju drvene igračke i namještaj za djecu

Bračni par Salaić iz Tovarnika za svoje unikatne drvene komade narudžbe primaju iz cijele Hrvatske
Foto: Branimir Bradarić
1/5
02.11.2019.
u 11:15

Nekoliko su primjera postavili na internet i odmah potaknuli interes

Godinama se Josip Salaić (34) iz Tovarnika, sela nedaleko od Vukovara, bavio poljoprivredom i u tom smjeru planirao svoju budućnost. Ipak, ovaj inženjer zootehnike uz taj posao uvijek se kao hobijem bavio i obradom drva. Ove su godine Josip i njegova supruga Lucija (24) odlučili taj višegodišnji hobi uzdignuti na višu razinu te su pokrenuli obrt koji su nazvali Vu-Creator.

– Naš obrt se bavi izradom igračaka i namještaja za djecu od drva. U našem asortimanu imamo najrazličitije igračke, ali i namještaj poput klupica, polica, stolova i slično. Svaki je naš proizvod unikatan i kao takav je poseban – kaže Salaić predstavljajući svoj obrt za koji se u vrlo kratkom vremenu čulo širom Hrvatske.

Objašnjava i kako je godinama volio vrijeme kratiti crtajući i raditi predmete od drva, rezbareći… Ipak, u pokretanju obrta presudna je bila uloga supruge Lucije koja mu je predložila da izradi nekoliko drvenih figurica, za koje je ideju dobio pretražujući Internet, i vidi koliko takvi proizvodi interesiraju kupce. Radi „ispitivanja tržišta“ izrađene predmete i igračke Salaići su postavili na društvene mreže što je izazvalo brojne pozitivne komentare, ali i narudžbe. Poslije svega toga jedina očekivana odluka bila je da pokrenu obrt i počnu s proizvodnjom drvenih dječjih igračaka i opreme za dječje sobe po personaliziranim narudžbama.

Bračni par Salaić iz Tovarnika za svoje unikatne drvene komade narudžbe primaju iz cijele Hrvatske
1/5

– Ljudi nam se javljaju iz cijele Hrvatske, a radimo na način da se dogovorimo što i kako žele, pri čemu poštujemo svaku njihovu želju. Naime, mi već imamo određene crteže koje nudimo klijentima, ali smo uvijek otvoreni i za sugestije. Nakon što izradimo neki komad, počinjemo rezbarenje za što nemam nikakvih šablona tako da je svaki jedinstven. Kada završimo i s tim dijelom, proizvod bojimo, poslije čega ga isporučujemo – kaže Salaić te dodaje kako imaju narudžbe iz Zagreba, Knina, Splita, ali i da se otvara potreba za zapošljavanjem još jedne osobe.

Komentara 1

BA
Barbasmora
11:35 02.11.2019.

Jesu junaci Disneya zasticeni i neko ima vlastnistvo na pravo za distribuciju ili se taj patent ne moze vise obnovit? Da ne bi ova dvojica biznis mena zavrsla na sudu....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije