Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Hobi pretvorili u biznis – izrađuju drvene igračke i namještaj za djecu

Nekoliko su primjera postavili na internet i odmah potaknuli interes
02. studenoga 2019. u 11:15 1 komentara 580 prikaza
Bračni par Salaić iz Tovarnika za svoje unikatne drvene komade narudžbe primaju iz cijele Hrvatske
Foto: Branimir Bradarić
Pogledajte galeriju 1/5

Godinama se Josip Salaić (34) iz Tovarnika, sela nedaleko od Vukovara, bavio poljoprivredom i u tom smjeru planirao svoju budućnost. Ipak, ovaj inženjer zootehnike uz taj posao uvijek se kao hobijem bavio i obradom drva. Ove su godine Josip i njegova supruga Lucija (24) odlučili taj višegodišnji hobi uzdignuti na višu razinu te su pokrenuli obrt koji su nazvali Vu-Creator.

Tradicionalna Bundevijada u Zooloskom vrtu grada Zagreba TRADICIONALNA MANIFESTACIJA Najslađi životinjski prizori koje možete zamisliti: Održana bundevijada u Zoološkom vrtu

– Naš obrt se bavi izradom igračaka i namještaja za djecu od drva. U našem asortimanu imamo najrazličitije igračke, ali i namještaj poput klupica, polica, stolova i slično. Svaki je naš proizvod unikatan i kao takav je poseban – kaže Salaić predstavljajući svoj obrt za koji se u vrlo kratkom vremenu čulo širom Hrvatske.

Objašnjava i kako je godinama volio vrijeme kratiti crtajući i raditi predmete od drva, rezbareći… Ipak, u pokretanju obrta presudna je bila uloga supruge Lucije koja mu je predložila da izradi nekoliko drvenih figurica, za koje je ideju dobio pretražujući Internet, i vidi koliko takvi proizvodi interesiraju kupce. Radi „ispitivanja tržišta“ izrađene predmete i igračke Salaići su postavili na društvene mreže što je izazvalo brojne pozitivne komentare, ali i narudžbe. Poslije svega toga jedina očekivana odluka bila je da pokrenu obrt i počnu s proizvodnjom drvenih dječjih igračaka i opreme za dječje sobe po personaliziranim narudžbama.

Bračni par Salaić iz Tovarnika za svoje unikatne drvene komade narudžbe primaju iz cijele Hrvatske
1 / 5
Bračni par Salaić iz Tovarnika za svoje unikatne drvene komade narudžbe primaju iz cijele Hrvatske

– Ljudi nam se javljaju iz cijele Hrvatske, a radimo na način da se dogovorimo što i kako žele, pri čemu poštujemo svaku njihovu želju. Naime, mi već imamo određene crteže koje nudimo klijentima, ali smo uvijek otvoreni i za sugestije. Nakon što izradimo neki komad, počinjemo rezbarenje za što nemam nikakvih šablona tako da je svaki jedinstven. Kada završimo i s tim dijelom, proizvod bojimo, poslije čega ga isporučujemo – kaže Salaić te dodaje kako imaju narudžbe iz Zagreba, Knina, Splita, ali i da se otvara potreba za zapošljavanjem još jedne osobe.

EU fondovi Bjelovar
PRIJAVITE SE
Konferencija o atraktivnim mjerama za razvoj poduzetništva
Olival
PRIČA O USPJEHU
Od obiteljskog biznisa do pozicije regionalnog lidera u proizvodnji prirodne kozmetike
  • Barbasmora:

    Jesu junaci Disneya zasticeni i neko ima vlastnistvo na pravo za distribuciju ili se taj patent ne moze vise obnovit? Da ne bi ova dvojica biznis mena zavrsla na sudu....