Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
operacija ordinacija

Ginekolozi Kirchbaum, Pitner i Perković pušteni iz pritvora

oskar kirschbauer
Marko Jurinec/PIXSELL
12.11.2010.
u 12:57

Tereti ih se da su prisvojili novac od obavljenih pobačaja. Varaždinsku bolnicu oštetili su za 52.000 kuna, a HZZO za oko 20.000 kuna

Varaždinski ginekolozi Oskar Kirchbaum (67) i Zoran Pitner (50) te Pavao Perković iz Bjelovara prije nepunih sat vremena pušteni su iz pritvora na slobodu. Saslušane su sve svjedokinje na čije bi iskaze oni mogli utjecati pa je na prijedlog njihovih odvjetnika sud odlučio da više nema razloga za njihov pritvor. 

Prije nekoliko dana iz pritvora su pušteni Neven Hećimović (57) iz Koprivnice i Cvjetko Čandrlić (69) iz Bjelovara koji će se ubuduće braniti sa slobode kao i ginekolozi koji su pušteni danas te Aleksandar Jukić (40) koji jedini nije bio pritvoren jer je odmah na početku priznao krivnju.

Vikend u zatvoru provest će Davor Fara (54) jer još nisu ispitane sve svjedokinje koje su povezane sa slučajevima za koje je on osumnjičen.

Ginekologe varaždinske Opće bolnice Faru, Kirchbauma, Jukića i Pitnera, bivšeg voditelja Odjela za ginekologiju i porodništvo varaždinske bolnice, tereti se da su od jeseni 2007. godine do rujna ove godine kod više trudnica na njihovo neposredno traženje ili uz posredovanje ginekologa Pavla Perkovića, Nevena Hećimovića i Cvjetka Čandrlića prekidali neželjene uredne trudnoće, za što su tražili i primali novčane iznose u rasponu od 600 kuna do 2 tisuće kuna, a novac su zadržavali za sebe. Pritom su izdavali uputnice u koje su upisivali lažne dijagnoze, a obavljene pobačaje nisu evidentirali u službenoj dokumentaciji bolnice. Na taj su način pribavili sebi materijalnu korist od  56.630 kuna te oštetili varaždinsku bolnicu za 52.000 kuna, a HZZO za oko 20.000 kuna. 

Nakon izlaska iz pritvora razgovarali smo s dr. Oscarom Kirchbaumom, koji je zbog tajnosti postupka odbio komentirati suđenje, koje se provodi protiv njega i ostalih okrivljenika, te samo rekao da se zahvaljuje pacijenticama i ostalim građanima na podršci.

Suđenje se nastavlja i idući tjedan.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije