Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
susret s talijanima
Povratak na članak

Gianfranco Fini u Puli pod velikim osiguranjem

Ispred Zajednice Talijana u središtu grada, objekta kojeg Puljani zovu Circolo policija je bila na nekoliko punktova.

Komentari 20

GA
gabriela__
21:40 21.09.2010.

Sramota. Što ga netko nije išćepetao kao i njegovog idola prije 90 godina?

VL
ST
standup
23:49 21.09.2010.

artur,..ma sve su te u Istri \"antifasisticke\"-Mitologije,..a i \"Narodni-heroji\"..., koji su stradali, mnogi od njih Slucájno,...\"partizani\" su sve prenapuhali, jer od 300. 000 stanovnika 1945. u Istri, su protjerali 250. 000 i to do 1949.,...!!

VL
OB
-obrisani-
21:45 21.09.2010.

Autonomija istre i ostale fraze ---godinama nam uvaljuju IDSOVCI a na kraju nam dovedu ove talijanske fašiste------zašto u istri nema mađarskih škola,bosanskih i srpskih a talijani imaju sve privilegije ---i nema bosanskih ni mađarskih ni srpskih emisija na radiu puli ali opet talijani imaju i na kraju još dođe ovaj fašist-----da neće za par dana jakovčić zatražit autonomiju da se zaštiti od hrvatskog pravosuđa

VL
Avatar HipnosPajdaš
HipnosPajdaš
22:11 21.09.2010.

Oko ovoga fašiste se svi tope,a Tomsona,Hrvata i branitelja u Istru ne puste.

VL
SM
smjeskoh
21:47 21.09.2010.

Alvina, makar ne volim IDS, nisu ga oni doveli nego Furio Radin. Sramota je da u Hrvatskoj nema prijevoda za hrvatske medije. Da se to napravi Talijanima, bilo bi frke po svim talijanskim medijima. Žao mi je što ga netko nije pogodio jajima ili kremšnitama.

VL
Avatar zanusi13
zanusi13
21:54 21.09.2010.

Tradiciju treba čuvati, tako da treba našamarati bar onog \'ćelavog s dugom kosom\' - Furija Radina, ako već ne možemo dohvatiti Finija... Ti žabari su stvarno smiješni, svaka čast Istrijanima na suživotu s normalnim ljudima talijanske nacionalnosti ali i na obrani od brojnih nasrtaja kroz ne tako davnu povijest... Kakav je tek car bio lik koji je zašamarao onog napuhanog kurcoglavca Benita... Bandiera rossa, Respect!!

VL
SM
smjeskoh
22:06 21.09.2010.

Pisali su o tom fašisti neki istarski mediji, pisali, ali vijesti sa njih se prenose samo kad netko pogine ili bude poplava. Gradpula.com, parentium.com, labin.com i drugi su o tome pisali.

VL
OB
-obrisani-
22:12 21.09.2010.

Nema vise rata. Talijani mogu Istru kupiti a ciji barjak ce se tamo vijoriti, nema veze sa privatnim vlasnistvom.

VL
AA
Aartur
22:33 21.09.2010.

Te famozne pljuske Mussoliniju nisu ništa drugo nego običan mit koji je nastao kako bi se 1920-tih i 1930-tih lakše otrpila fašistička šikaniranja. Slično srpskim mitovima o pobjedi na Kosovom polju (kako bi se lakše otrpila turska šikaniranja). Svi balkanski narodi pate od potrebe da iskrivljavaju i napuhuju svoju povijest koja je najčešće mizerna i očajnički joj trebaju uljepšavanja.

VL
OB
-obrisani-
23:46 21.09.2010.

\"kao velikog ljubitelja Mussolinija i NEOFAŠISTE, reklo bi se da Gianfranco Fini veliki DEMOKRATA\" Ispravno je neofašist i demokrat. Pogrešno je neofašistE i demokratA. Naučite hrvatski JEZIK PIZDE!!\"

VL
SP
spera09
00:55 22.09.2010.

Treba biti oprezan sa talijanima i srbima u Istri ! A što se tiče posjeta Hrvatskoj od strane talijana uvijek se spomene vračanje nekakve imovine. Svaki put ! Bez iznimke !

VL
ZM
zmaj1111
01:19 22.09.2010.

Došao je po novce za Esule. A kad će Italija isplatiti odštetu Hrvatima za spaljene kuće i stradanja u logorima? To bi bio minimum reciprociteta. Tko vodi takve pregovore( i sutra međunarodne sporazume)?

VL
SO
Sokolić
03:15 22.09.2010.

Vrlo neozbiljno od hrvatskog Sabora. \"Fini je gost Hrvatskoga sabora. On je predsjednik europskog parlamenta koji nitko u Hrvatskoj ne može izbjegavati – kazao je Damir Kajin\". Licemjerno. Thompson ne veliča Mussolinija, pa ne može u Pulu, a kad too čini netko iz Italije, onda može u Pulu. Žalosno. Kao što se Fini samo deklarativno odrekao fašizma, tako su i ovi IDS-ovi antifašisti samo deklarativno antifašisti. Ovo je najbolji dokaz. Primanje fašističkog političara na obljetnicu Mussolinijevog dolaska u taj grad. Sramota! Gdje su im sad Titove staze u koje se toliko kunu? Zbog ovog bi netko iz Sabora trebao dobiti otkaz. A također i neki iz talijanske zajednice u Hrvatskoj i trebalo bi im se zabraniti baviti politikom. Ovakvim ponašanjem obilježavaju talijanski narod u Hrvatskoj, kao da naši Talijani surađuju s fašistima. Umjesto da nam dovode talijanske pjevačke zvijezde, poznate talijanske književnike i filmske umjetnike, velike prijatelje Hrvatske, oni nam dovode jednog fašista. To šta je on netko iz europskog parlamenta, to nas ne zanima. Postoje crte koje se ne smije prijeći.

VL
IG
igor10zg
07:44 22.09.2010.

Sramotna je vlada koja ugošćuje tog iredentista i neprijatelja hrvatskoga naroda i to u Istri i na takav datum. To je dokaz kakve maloumne političare imamo koji niti povijest svoga naroda niti zemlje ne poznaju! FUJ!

VL
Avatar Čitatelj300
Čitatelj300
08:45 22.09.2010.

Tako je jedino se Jadranka sastaje s njime....dok je pola države poplavljeno ona malo čavrlja sa talijanima....

VL
OB
-obrisani-
13:03 22.09.2010.

provokacija cista.Cinjenica je da su ti nasi Hrvati u Istri \'Istrijani\"bili robovi talijanski kroz sva vremena u proslosti .Zapalili su sve Hrvatske knjige u muzeju u Puli za vrijeme drugog svj. .Cilj im je bija ubit cijelu Hrvatsku povjest .Mjenjala su se imena i prezimena u Talijanska pa sada misle neki da su Talijani .Neka idu i prosaraju u stare knjige u opcini pa ce vidit kako su se prezivali budale . Nisu imalista jest dok su ih Talijani guslali I naravno sada Srbadija i ciganija sta se naselila u vrjeme juge sa tih vojarni (kasarni) Guraju svugdje samo da nisu u HR. Zalost koje budale sljepe U MOM MJESTU IMA BUNAR GDJE SU TALIJANI ZA VRIJEME DRUGOG SVJ. BACILI NA DESETKE DJECE !!!!!!!!!!!!

VL
DU
Deleted user
15:28 22.09.2010.

Nasi politicari su i opet dokazali da ce paktirati i sa crnim vragom samo da RH udje u EU u njihovu mandatu!

VL
SO
Sokolić
02:37 23.09.2010.

Kolaboranti i asimilacionisti iz redova istarskih Hrvata su bili najgori prema Hrvatima. Ti su uvijek bili najgori. Nono mi govori da su takvi kolaboranti tjerali naše Hrvate iz Istre kad je došla pod Italiju, da bi se dodvorili novim gospodarima. Prokazivali su hrvatske rodobljube. Velik broj istarskih Hrvata je onda otišao u Kraljevinu SHS ili u Ameriku. Ti isti kolaboranti su se natjecali tko će više uništiti hrvatskih tragova po Istri. Veličali su i pozivali na doseljavanje Talijana iz Furlanije, Kalabrije i Sicilije \"da bi smanjili udio prljave slavenske krvi\". Kad je došla Jugoslavija, ako nisu pobjegli s fašistima, ostao je dio tih kolaboranata koji nisu bili toliko poznati da bi ih država progonila. Postojala su lokalna svjedočenja istarskih Hrvata na koje se vlasti nisu obazirale. Ti kolaboranti koji su ostali su poslije prokazivali hrvatske rodoljube, veličali srpske gospodare i doseljavanje Srba pa su tako od Poreča napravili \"Mali Beograd\", što se prikazivalo u novinama kao lijepu zanimljivost. A sad opet ti kolaboranti rade za fašiste. Gdje je sad Kain i Jakovčić? Gdje su sad \"antifašisti\"? Gdje je sad \"No pasaran\"?

VL
FR
Franko55
11:41 25.09.2010.

Postoji lijepa talijanska riječ - glagol IGNORARE od koje potiče riječ IGNORANZA što znači neznanje; ( IGNORARE = NON ESERE INFORMATI ) u prijevodu : neznanje = ne biti informiran. To se odnosi na hrvatsku diplomaciju - gdje je ona kad se politički semafori zacrvene ? Da je barba Luka spreman za brati mandarine već odavno znamo, ali da premijerki tako smješta jedan Radin i da ona to ne shvaća to nismo znali. Talijani i oni drugi \"Talijani \" u Hrvatskoj kao i dio hrvatskog puka vrlo dobro znaju da je Fini sa svojim sljedbenicima poltički otpadnik koji u ovom trenutku nije trebao biti ovako uvažavan. Hrvatska je prešutno dala zeleni signal njemu a crveni vladajućem Berlusconiju. Nije li netko trebao signalizirati na neugodnu situaciju i momentalna previranja u Rimu ? Je li to Radin opet radi kampanju kao nekad Prodiju , da ne kažemo nekoj drugoj, crnoj boji ? Može li se taj \"čovjek\" pogledati u ogledalo ?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.