Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIKAD VEĆA GUŽVA

Geopolitičke igre u svemiru: Tko su glavni igrači i koji im je cilj?

13.01.2024.
u 17:00

Zbog velikog broja aktera koji se međusobno isprepliću, eksperti ističu kako novo doba ljudskog istraživanja svemira ne treba nazivati novom svemirskom utrkom. Naime, da bi utrka bila utrka, ona mora imati svoj krajnji cilj – u doba hladnog rata taj je cilj bio postaviti zastavu svoje zemlje na površinu Zemljina jedinog prirodnog satelita. Sada tako jasno definiran cilj ne postoji.

Komentara 1

Avatar Bill Carson
Bill Carson
20:44 13.01.2024.

Ovo je dobra tema. Predlažem knjigu The Future of Geography od Tima Marshalla. Detaljno je opisao geopolitičke položaje, ciljeve i budućnost novog hladnog rata.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije