Naslovnica Vijesti Hrvatska

Generali Markač i Gotovina počasni građani Osijeka

Priznanje je Markač primio danas na proslavi Dana grada, dok je Gotovina poslao pismenu zahvalu i čestitku
02. prosinca 2012. u 14:47 6 komentara 658 prikaza
mladen markač,osijek (1)
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/9

Generali Ante Gotovina i Mladen Markač postali su počasnim građanima Osijeka. Priznanje je Markač primio danas na proslavi Dana grada, dok je Gotovina poslao pismenu zahvalu i čestitku. – Pružili ste mi zadovoljstvo da s vašeg Trga slobode, kojega sam u subotu otvorio, krenem u bolji život, u život Europske zajednice. Pozivam i vas da krenete tim putem – poručio je Markač Osječanima.

Istaknuo je još jednom kako je bilo teško boriti se sve ove godine za slobodu.

- Posljednji hrvatski braitelji svoju su slobodu doživjeli 16. studenoga 2012., a to su Gotovina i Markač. Nikada generali hrvatske vojske nisu ni od koga tražili slobodu, nego su ju časno izborili - kazao je Markač.

Gradonačelnik Krešimir Bubalo istaknuo je kako je Osijek "jedan od njaljepših gradova u regiji", čemu svjedoče i brojna priznanja, poput Brončanog cvijeta Europe.

- Polazimo od činjenice da nitko ne može trošiti više nego što ima. Stoga smo racionalno poslovali, a istodobno radili na kvalitetnoj pripremi za fondove EU. Grad Osijek sa svojim institucijama sudjeluje u 74 međunarodna EU projekta, ukupno vrijedna više 107 milijuna eura - naveo je Bubalo.

Na socijalnoj je pomoći, dodao je, 650 obitelji, poručivši kako će "dati sve od sebe da ih na tom popisu bude što manje te da nađu posao".

>>FOTO Markač otvorio Trg slobode u Osijeku: Vi ste grad heroj!

ccc
Pogledajte kako smo našu pobjednicu uz CCC Shoes and Bags brend pretvorili u trendi mamu

A1 izdvaja za Vas

  • thekurcula:

    Šta to znači počasni građani Osijeka. Osijek nije živo slovesno biće da bi bilo koga za bilo šta proglašavao. To može samo neko ko sad vlada Osijekom. Dakle neka grupa ljudi koja za sebe tvrdi da govori u ime svih ... prikaži još! građana tog kraja. Međutzim, i ja mu dođem kao neki građanin tog idtog grada i izjavljujem ovde javno da oni nisu moji počasni građani. Za mene su oni ratni zločinci pa je korektni naslov ove vesti da je jedan deo, moguće veći, proglasio njih dvojicu za počasne građane a drugi deo, manji, pa makar vi rekli i minijaturni, ipak postojeći, odbija takvo proglašenje i smatra ih ratnim zločincima.

  • -obrisani-:

    pretvorili su ih u,......robu.....prodaju ih kao krumire.... . ajmo...narode.....još malo pa nestalo....

  • sb5:

    Osijek je lijep,ali je Brod ljepši,,,,,,,,,,