Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šteta za HV

Generala Kruljca je najprije trebalo udaljiti iz sustava

mladen kruljac
Ivica Galović/PIXSELL
09.07.2011.
u 10:45

Sustav i dio medija znao je što slijedi, trebalo je Kruljca najprije suspendirati, a ne ga pritvarati kao aktivnog generala

Naravno da je neviđena činjenica da je uhićen general iz najužeg vrha vojske i naravno da ta sramota sada pada možda i jače na Oružane snaga u cijelosti nego osobno na M. Kruljca. Zna li se da se tjednima prije unutar sustava vojske, vrha politike i po medijima "šuškalo" i u kontekstu privođenja i istraga spominjalo generalovo ime, jasno je da je sustav ovdje propustio zaštititi samog sebe i kontrolirati nastalu štetu.

Ako su postojale jasne sumnje o Kruljcu, sustav je imao načina prethodno protiv generala pokrenuti stegovni postupak. Istragu unutar vojarne, što bi bio dovoljan razlog da se, po slovu Zakona o službi u OSRH, generala suspendira. I time, na kraju, odmakne od ugrožavanja sustava nacionalne sigurnosti. Koja jest narušena kada se uhićuje zapovjednik Kopnene vojske. Zašto je sustav, dakle, dopustio da ga se uhićuje kao aktivnog, a ne kao suspendiranog generala?

Ključne riječi

Komentara 13

OB
-obrisani-
11:45 09.07.2011.

Demonstracija vladavine Nove praveDNOsti je ovdje najvažnija - mora se obznaniti da su i rvacki generali meta sveopšte hajke pravDE i pošteNJA, pa makar precednicima bili odani ko psi

Avatar Idler 3
Idler 3
11:33 09.07.2011.

Pravo pitanje glasi - kako je takav lik i mogao dogurati do tuda? Jednostavno, upravo njegov slučaj pokazuje one debele naslage boljševičko-udbaškog u društvu koje nismo u stanju ukloniti. Ne guraš sposobnog koji razmišlja vlatitom glavom nego guraš lika koji ima \"putra na glavi\" jer ti je istovremeno poslušan, a ti ga se možeš jednostavno riješiti kad ti više ne treba !!! Kolika je tek negativna selekcija među kadrovima koje je takav dovukao to je već jedna sasvim druga priča...istovremeno nastavak sage o poslušnosti-podobnosti....

ST
stjepanovic
11:27 09.07.2011.

Bahati.bivsi .. predsednik pa tako i general...fuj ...E moj Mesicu ..pocelo je pocelo...pajkis li mirno da nam je znati..budemo uskoro culi .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije