Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'NAPAD 13. KOLOVOZA NITKO NIJE OČEKIVAO'

General Mladić pokrenuo protuudar da bi vratio Grahovo i Knin

06.08.2021.
u 22:17

Napad u noći na 13. kolovoza nitko nije očekivao, svjedoči Brigadir Kotromanović i ističe sjajan refleks generala Rahima Ademija. Donosimo članak koji je originalno bio objavljen u Večernjem listu 2016. godine.

Komentara 22

Avatar NasaPosla
NasaPosla
22:58 06.08.2021.

Kakav Ademijev refleks.Refleks su imali niži časnici 141. brigade HV-a. Najprije smo išli u protunapad topništvom,koje smo praktično doveli na prvu liniju, pa tek onda pješadijom. Iz Kotromanovićeve brigade je bilo par haubica i jedan vbr, koji su bili više od 5km iza našeg vbr-a i naših minobacača. Imali smo mrtvih, ali nismo se pokolebali. Već u 13 sati (13.8.95.), svima je bilo jasno da Srbi više neće osvojiti ni metar teritorija, te da nemaju šanse za osvajanje Grahova, a kamoli Knina. Poslijepodne su avionima VRS-a, gađali repetitor na Obljaju. Navečer je došlo nešto ratnika 7.GBR (znalaca u odnosu na nas iz 141. brigade) i sutradan su pregazili neprijatelje, kao plitak potok.

Avatar Uzdanica hbz
Uzdanica hbz
08:37 07.08.2021.

Ovi iz večernjaka još se nadaju protuudaru

Avatar southman
southman
08:21 07.08.2021.

Prvi protuudat je bio na Južnom bojištu gdje se pokušalo izbiti na jadran i odsjeci Dubrovnik. Nije im uspjelo ali su nažalost 4 pripadnika 116. brigade poginula. Laka im HR zemlja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije