Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MILANOVIĆEV SAVJETNIK
Povratak na članak

General Mareković: Banožić je potpisao laž! U MORH-u je brigadir kojem je protuzakonito produžena služba

"Predsjednik je posebno osjetljiv na braniteljsku populaciju i neće dozvoliti da postoji takav odnos prema časnicima", kazao je Mareković

Komentari 156

DU
Deleted user
20:19 23.10.2021.

Kako vjerovati Predsjedniku države za koju se nije borio , a mogao je, kako vjerovati vrhovnom zapovjedniku vojske kojoj nije služio, a mogao je, Kako vjerovati čovjeku koji je rekao da se spomen ploča poginulim HOS-ovcima, baci tamo negdje. Kako vjerovati čovjeku koji jeb io predsjednik vlade u kojoj je bilo 47% jugosa i Srba iako po popisu ima 95% Hrvata i ostalih manjina, nije vrag da ni jednog sposobnog nije bilo. Kako vjerovati čovjeku čija vlada donosi odluku o podjeli mirovina braniteljima na dva dijela, ali ne i aboliranima, koji primaju dio mirovine po priznatom stažu u "Krajinama". Kako vjerovati čovjeku čija vlada potom donosi zakon da se usklađuje samo prvi dio braniteljske mirovine, tako da bi poslije prve uskladbe, abolirani imao veću mirovinu , ako su prije imali jednaku.hajde recite kako.

VL
Avatar sluganski_svakidan
sluganski_svakidan
20:17 23.10.2021.

Ja se posebno dobro sjećam Milanovićeve osjetljivosti spram branitelja. Još iz davnih dana 29. svibnja 2015. godine u crkvi sv. Marka u Zagrebu.

VL
BO
borcanac
21:07 23.10.2021.

A di je bio drug milanovic i ti druze marekovic kad je mesic umirovio sve ratne generale

VL
BL
bluescreen
22:12 23.10.2021.

Mister Pleter. Možemo i o kvaliteti prehrane u vojsci.

VL
Avatar dmitarX
dmitarX
21:21 23.10.2021.

''Predsjednik je posebno osjetljiv na braniteljsku populaciju'' - daj me malo poškaklji po desnom tabanu..

VL
Avatar KALIMERO
KALIMERO
20:45 23.10.2021.

Marekoviću ti si me od sviju učesnika sukoba najviše razočarao. Mi istinski branitelji znamo tko je Milanović, što je radio kao predsjednik vlade i sdp-a koje je ljude oko sebe okupljao i što su ti ljudi zajedno sa njim govorili i radili. Slično se ponašanje i sada nastavilo ali je sada puno opasnije zbog njegovog labilnog ovisničkog ponašanja i funkcije koji obnaša. Evo kako kaže Milanović za njegovog brigadira da je vojničina, branitelj. Hajmo onda reći i to da taj njegov brigadir cijelog domovinskog rata nije vidio bojište. Taj brigadir u siječnju 1991. godine primljen je u MUP RH na poslove policajca kada odlazi na MUP-ov tečaj u Valbadon kod Pule, otkuda u svibnju bježi i pokušava u prtljažniku se prošvercati u Sloveniju. Otkriven je i vraćen u Hrvatsku. U lipnju 1991. tadašnji tajnik Sabora Velibor Kikerec ustrojava Počasni odred HV-a kojeg su branitelji s prve linije podrugljivo nazivali baletanima gdje ostaje do 1994. Osnivanjem 1. hrvatskog gardijskog zdruga (HGZ) 1994. Počasni odred pripaja se 1. HGZ i preimenuje se u Počasnu bojnu gdje ostaje do kraja 1999. godine, odnosno do rasformiranja 1. HGZ-a. Ovakve sukobe apsolutno pomaknuti predsjednik mora odmah prekinuti i istupiti sa dužnosti.

VL
FR
franc251
20:27 23.10.2021.

Borćul je kao i stotine drugih časnika do sad umirovljen prema zakonu koji je donesen u vrijeme Vlade kojoj je na čelu bio Zoran Milanović 2013.e a Josipović bio predsjednik. Baš zanimljivo kako su to zaboravili.

VL
Avatar Lugarin50
Lugarin50
07:47 24.10.2021.

Marekoviću,zašto si se odmetmuo?

VL
Avatar Prosenjak
Prosenjak
02:02 24.10.2021.

Što Marekoviću ti ne kažeš kako si došao do čina? Kako si najbolje profitirao s Tigrovima na južnom bojištu koristeći Tuđmanovu zahvalnost? Pošalješ Tigrove da osvoje ćuku, Tigrovi je zauzmu bez žrtava. Sutra zapovjediš povlačenje i čejeni se opet vrate ne ćuku. Idući dan opet pošalješ Tigrove koji opet zauzmu ćuku ali ima dva poginula i pet ranjenih. Dan iza toga opet zapovjedaš povlačenje, čejeni se opet vrate na ćuku bez borbe. Pa idući dan opet šalješ Tigrove i oni opet osvajaju ćuku ali uz 5 mrtvih i 12 ranjenih. Onda sačekaš još jedan dan i šalješ izvješće u Glavni stožer znajući da GS ta izvješća proslijeđuje Tuđmanu i znaš da će Tuđman drugačije reagirati ako pročita da je ćuka osvojena prvi dan bez žrtava i iz toga logično zaključiti da čejenska obrana i nije bila nešto čvrsta, primiti to na znanje i to je to. Ali si isto jako dobro znao koliko je Tuđman dobar i empatičan čovjek i da kad pročita da su Tigrovi 5 dana napadali ćuku i imali 7 poginulih i 17 ranjenih prvo pustiti suzu a onda zapovjediti da se vama koji ste to vodili dodijeli čin gore. Ti si tako postao general. Večernji neka ne obriše ovaj upis nego neka slobodno proslijede moji IP adresu Marekoviću da me može tužiti. S takvom ništarijom rado ću se suočiti na sudu. Ja nemam straha jer znam da je istina sve što sam napisao!

VL
Avatar Jack Daniels
Jack Daniels
01:58 24.10.2021.

Pa koliko ima tih generala????

VL
CG
crna.guja10
20:19 23.10.2021.

Mareković, milicijski inspektorčić ,savjetnik druga iz KPJ.....gdje smo tu sa Pleterom!!??

VL
DU
Deleted user
20:27 23.10.2021.

brigadirki peček jasni ce produljiti ne dvije nego i pet godina ako ona zeli...zasto...?

VL
AB
abendblatt
20:12 23.10.2021.

MILanovic, uz Hranja , Marekovica, Lozancica i jos neke stvara vornüber Huntu i sprema drzavni udar, sve ih treba pohapsiti.

VL
DU
Deleted user
07:00 24.10.2021.

predsjednik rh je vise na tv nego puhovski...

VL
Avatar freen
freen
21:27 23.10.2021.

eh dok čujem onog PENAVU,Sinćića,Zekanovića,jadni mi ,vjerujte mi.

VL
VA
vatreni24
23:03 23.10.2021.

Ovakvi marekovići su sramota za branitelje, prodaju se za pozicije , beznačajno ordenje koje im daje slučajni dezerter

VL
SA
santek
20:49 23.10.2021.

Pa ne piše Banožić riješenje o umirovljenju već to preda nekome od pravnika iz mirovinskoga sustava ona samo potpiše odluku sa prestankom u radnom odnosu u Morhu i ovaj Mareković se prodao i ima i razloga platio stan 170 tisuća kuna a država ga platila preko milion kuna dok Ivo Žinić nema pravo ili vodi sudski spor oko otkupa po istim uvijetima koje ima Mareković

VL
BI
billynik
11:49 24.10.2021.

E moj generale što vrijeme i interesi učine od nekad časnog čovjeka.

VL
Avatar comparator
comparator
06:54 24.10.2021.

Užasno je vidjeti bilo kakvu političku podjelu vojske i kontrolirati ju ideološki. Osjećaj da bi se tu moglo o tome raditi je sam po sebi dovoljan za zabrinutost.Ako predsjednik želi svojeg informatora unutar sustava ili obrnuto ako neka stranka kontroliraa vojsku onda moramo biti zabrinuti jeli ugrožena osnovna funkcija vojske jer u njenom vrhu zapravo postoje partikularni interesi pojedinaca ili možda nekih interesnih skupina. U svakom slučaju narod ne zabrinut.

VL
KA
kalafat123
11:57 24.10.2021.

Prema Ustavu "Predsjednik Republike imenuje i razrješuje vojne zapovjednike, u skladu sa zakonom". Zakon sa kojim postupak predsjednika (namjerno malim prvim slovom !) mora biti usklađen, a da bi bio ustavan, je Zakonu o službi u Oružanim snagama Republike Hrvatske . Po tom Zakonu zaa imenovanja i razrješenja vojnih zapovjednika potrebna je i suglasnost Ministarstva obrane kao nadzor civilnog društva nad oružanim snagama. U ovom slučaju Predsjednik je ignorirao odredbu Ustava pa s time i sam Ustav. Ono što je posebno zabrinjavajuče u tu igru se uključio i načelnik glavnog stožera OSRH Hranj i to na krajnje neinteligentan način. Za one usijane glave koje ukazuju na postupak Mesića 2000. kada je umirovio generale treba reći da je on tada iskoristio "tuđmanski" zakon iz toga vremena kad Vrhovnik nije trebao polagati (baš sve) račune civilnoj vlast. Ustavna odredba je bila ista kao i danas ali je Zakon bio drugačiji. Nije tražio "suglasnost Ministarstva obrane". Po tom Zakonu ovlasti Ministarstva obrane su sezale do razine satnije. Razlog za umirovljenje generala, koji je tada istaknut, je spriječavanje mješanja vojske u civilnu vlast tj. politiku. Na valu "poštenja" i "detuđmanizacije" lijevi su 2013. donijeli sada važeći Zakon kojeg Milanović svojim postupkom proglašava neustavnim (kao i Zakon o sudovima). To je tipično kod lijevih da ne znaju da li bi "pišili ili kakili". Oni mijese i tumače zakon i Ustav kako im paše na što ni HDZ, sa dubokim lijevim korijenima, nije imun.

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.