Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Teške optužbe

'General Lucić proglasio je našu zdravu djecu invalidima zbog zarade'

Judo klub mladost
Foto: www.judoklubmladost.hr
1/2
16.05.2015.
u 19:50

Roditelji teško optužuju predsjednika kluba, bivšeg visokog časnika HV-a. Lucić je kratko poručio "da su to samo priče ambicioznog mladog čovjeka koji je tražio povišicu jer priprema doktorat"

Umjesto da slave njihove sportske uspjehe, roditelji djece koja treniraju u Akademskom judo klubu Mladost Zagreb ovih se dana spremaju na sud. Da ova mračna priča bude još mučnija, svoje su optužbe adresirali na račun predsjednika kluba, a riječ je umirovljenom visokom časniku HV-a, generalu Josipu Luciću, bivšem načelniku Glavnog stožera Oružanih snaga, kojim se sada bave policija i Državno odvjetništvo.

Egzodus iz kluba

– Doznali smo da su general i njegovi sinovi Tomislav i Branimir, koji vode klub, stotinu zdrave djece prijavili kao invalide te na njima samo u 2014. godini od članarina zaradili 246.081 kunu, što je vidljivo iz javno dostupnog financijskog izvješća. Doznali smo i o donacijama koje su na račun naše zdrave djece dobili od Grada, a planirali su i iz fondova EU povući sredstva za osobe s invaliditetom – kazala je Maja Jurić uime roditelja malih džudaša koji najvećom Lucićevom obmanom smatraju činjenicu da njihova djeca uopće nisu trenirala u AJK Mladost, već u AJK osoba s invaliditetom Mladost, u što su se uvjerili uvidom u registar neprofitnih organizacija Ministarstva financija.

– Tri godine uplaćujemo članarinu za klub za koji ne znamo da postoji jer su nam podvalili drugi račun za plaćanje, a naziv kluba uopće nije bio napisan na uplatnici. Iako je klub neprofitna organizacija, taj su novac na račun sumnjivih stavaka izvlačili za sebe. Time su narušili dostojanstvo naše djece, nas roditelja, ali i sve djece s poteškoćama na ime kojih su ostvarena određena sredstva – poručili su ogorčeni roditelji, koji masovno ispisuju djecu iz toga kluba i pripremaju tužbu.

Klupko se odmotalo prije mjesec dana kad se jedan od roditelja obratio glavnom treneru kluba, magistru kineziologije Luki Lešku, kako bi mu skrenuo pozornost na neobičan broj žiro-računa na uplatnici.

Čitulja za Escobara

– Istovremeno je Lucić od mene tražio da za troškove prijevoza i smještaja djece uzimam novac na ruke, što sam odbio. Kada sam, k tome, spoznao da je klub registriran za djecu sa invaliditetom, rekao sam Luciću i sinovima da zahtijevam maksimalnu transparentnost i ogradio se od njihove rabote. O tome sam obavijestio i roditelje i otad Lucići traže načina da me se riješe – kaže Leško, bivši reprezentativac Hrvatske u džudu i osvajač 11 naslova prvaka države, koji je sve svoje spoznaje podijelio s policijom i DORH-om. Potom su ga čelnici kluba odlučiti kompromitirati: pustili su glasinu da su članovi nezadovoljni njegovim radom, a kada se 90 posto izjasnilo u njegovu korist, naposljetku su mu jučer, tijekom našeg razgovora, uručili otkaz. Nešto ranije Leško je preko društvene mreže dobio i otvorenu prijetnju generalova sina Tomislava Lucića: "Ne možeš sa stokom drugačije, ne razumiju ti oni drugačiji jezik osim batine...", a uz spomenutu poruku Lucić junior je priložio i insert iz filma "Čitulja za Escobara".

Za komentar nemilog slučaja zamolili smo i generala Lucića koji je, ne skrivajući nervozu, kratko poručio "da su to samo priče ambicioznog mladog čovjeka koji je tražio povišicu jer priprema doktorat". S obzirom na to da umirovljeni general obnaša funkciju glavnog tajnika HAŠK-a, koji u svome okrilju okuplja 28 klubova, razmjeri ovog skandala zasad su nesagledivi. 

>> Josip Lucić: Mesić je morao znati što radi general Kruljac 

>> Kruljac: General Lucić znao je za radove u Sibinju, on mi ih je i zapovijedio

Komentara 69

Avatar d-ano
d-ano
20:54 16.05.2015.

Dali je to lice odraz morala i stanja naseg demokratskog drustva za koje su dali mnogi svoje zivote.Ako je ovo istina pitam se dali smo se borili za ovakve i njemu slicne,,,,,,ovo nase drustvo zasluzuje za sigurno moralnije osobe,,,,,,,,kao primjere,,,,,sramotasramota do groba a i poslije,,,,,,,

RO
rodjo123
21:53 16.05.2015.

Lucićevi tatini sineki su zaštićeni kao lički medvjedi već godinama. Dovoljno je u google upisati "sin Josipa Lucića" pa da se vidi kako tatin sinek izaziva tuče po narodnjačkim klubovima, premlaćuje hrabro s prijateljima maloljetnog Roma u Importanneu, udara ljude autom pod utjecajem alkohola itd...Klasično razmaženo derište kojem tatica pokriva sva kaznena djela.

DU
Deleted user
20:40 16.05.2015.

Šta će nama Hrvatima neprijatelji dok imamo sami sebe. Mislim da sve mračne sile svijeta nisu u stanju učiniti nam ono što sami sebi činimo. Ali ko će u ovoj državi učiniti peri-deri, kad je sve premreženo. Ako je Lucić nije nedodirljiv.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije