Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pojavio se i kerum

General Ante Gotovina proglašen počasnim građaninom Splita

gotovina pakoštane (1)
Filip Brala/PIXSELL
Autori: sv, luc
23.11.2012.
u 10:12

Gradonačelnikov prijedlog jednoglasno je prihvaćen, nakon čega su vijećnici ustali i zapljeskali.

Na današnjoj sjednici splitskog Gradskog vijeća general Ante Gotovina imenovan je počasnim građaninom Splita.

Gradonačelnik Željko Kerum nakon gotovo šest mjeseci izbivanja sa službenih gradskih dužnosti jutros se pojavio na sjednici i na dnevni red uvrstio točku proglašenja generala Gotovine počasnim građaninom.

Gradonačelnikov prijedlog jednoglasno je prihvaćen, nakon čega su vijećnici ustali i zapljeskali.

– Još 2001. Gradsko vijeće donijelo je odluku o proglašavanju generala Gotovine počasnim građaninom, ali procedura nikada nije provedena. Htjeli smo je mi provesti, lani, ali tada nam je general preko svoga prijatelja Željka Dilbera poručio da čekamo pravomoćnu presudu u Haagu. General je oslobođen u petak, ja sam se s njim čuo u subotu i pristao je. Ulicu ili trg nisam mu spominjao, to je bila ideja koja se lani spominjala, ali takva odluka nikad nije donesena – rekao je jučer dogradonačelnik Jure Šundov.

Kerum došao na Vijeće pa otišao jer ima privatnog posla

– Ima onih kojima nije drago što sam došao na Vijeće, ali ja sam cijelo vrijeme bio upoznat sa situacijom koja je bila u Gradu. Sada ću dolaziti češće jer je sve palo na mog zamjenika Juru Šundova i normalno je da budem više u Banovini kako bismo brže mogli donositi važne odluke – rekao je splitski gradonačelnik Željko Kerum koji je nakon šest mjeseci došao na sjednicu Gradskoga vijeća.

Kaže da na posao nije dolazio jer je bio na godišnjem odmoru te da ima više od 30 dana, a koristio je i prošlogodišnji.

– Ja imam puno radnog staža, pa imam puno i godišnjeg odmora. Ali svi su resori spali na Juru Šundova, moga zamjenika, pa je bolje da sam prisutan – objasnio je.

Međutim, nije dugo izdržao. Nakon proglašenja generala Ante Gotovine počasnim građaninom Splita i vijećničkih pitanja, već oko 10.30 sati se pokupio. Rekao je da mora obaviti neke privatne stvari.

>>General Gotovina postat će počasni građanin Splita

Komentara 12

OG
Oger
14:35 23.11.2012.

23.11.2012. u 10:35h novahrvatska je napisao/la: A što će sad Ante Tomić?! ----------------------------------------------------------------- Zivjeti i raditi kao i do sada. Da je tome tako mozes se uvjeriti ako otvoris njegovu zadnju kolumnu. Duhu Ante Tomica ne moze nitko nista. So long.

Avatar kontraadmiraI
kontraadmiraI
15:19 23.11.2012.

Meni je ovakve gluposti neugodno i čitati. Pa kako ih nije sram? Ostavite čovjeka na miru, ne razvlačite ga po svojim "vašarima". Nikakvu čast mu ne iskazujete, samo ga beskrajno maltretirate i stavljate mu suvišan teret. I još k tome potičete jedni druge na istu glupost jer kako vidim krenuli ste redom, nakon onog balavca (Glavašev sin) u Osijeku, sad će svako selo povlačiti Gotovinu za rukav "Vidi, oni ga jesu zvali pa ajmo i mi"... Imate vi prilke iskazati čast Gotovini na pravi način, a ne deklarativno. Ugledajte se na njegovu pobjedu koja je bila na korist svima u Hrvatskoj. Prestanite džabalebariti i mutikašiti! Prihvatite odgovornost za pozicije na kojima jeste i ponašajte se kao časni ljudi, ne kradite i ne obmanjujte! Tako ćete iskazati čast Gotovini. Licemjeri!

VA
vadis
13:58 23.11.2012.

U Hrvata nepostoje boje izmedju crne i bijele. Nije u pitanju nekoga proglasiti pocasnim gradjaninom ali ova odluka je dosla u jeku euforije sto nije dobro. A. Gotovina je jedan od zasluznih u Domovinskom ratu ali ne valja pretjerivati. Najprije radi samoga Gotovine ali i zbog drugih, zbog nas samih. Sve odluke treba donositi u trezovnom stanju, a posebice vazne odluke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije