Naslovnica Vijesti Hrvatska

Gotovina u Albaniji s ministrom poljoprivrede o suradnji u uzgoju tuna

Ante Gotovina je za svoj prvi odlazak iz Hrvatske u inozemstvo, nakon što se prije 14 mjeseci vratio slobodan iz Haaga, odabrao – Albaniju!
17. siječnja 2014. u 20:40 16 komentara 6332 prikaza
Ante Gotovina
Foto: Balkanweb.com

Nije to bila niti Francuska, niti BiH, niti jedrenje Sredozemljem, Ante Gotovina je za svoj prvi odlazak iz Hrvatske u inozemstvo, nakon što se prije 14 mjeseci vratio slobodan iz Haaga, odabrao – Albaniju!

Njegov prvi put u inozemstvo bio je poslovni, a u glavnom gradu Albanije, Tirani se, u četvrtak, 16. siječnja susreo sa svojim domaćinom Edmondom Panaritijem, ministrom poljoprivrede i ruralnog razvitka Albanije. Gotovina je u Tirani primljen kao poslovni čovjek i suvlasnik tvrtke "Pelagos Net farma d.o.o.", koju je prošle godine osnovao sa svojim dugogodišnjim prijateljem i partnerom Milanom Mandićem, inače i suvlasnikom velikog proizvođača tuna, tvrtke "Jadran tuna".

Sve albanske novinske agencije i mediji kratko izvješćuju o ovom i njima vrlo zanimljivom posjetu, a pod naslovom "Suradnja u sektoru ribarstva", pišu kako je u Tiranu stigao poduzetnik "hrvatski junak i umirovljeni ratni general Ante Gotovina".

Iza te kratke vijesti stoji međusobni interes u, primarno uzgoju tuna na farmama, kao i izlovu tuna, koje podliježe striktnom i kontroliranom standardu.

ante gotovina general tuži SAD Gotovina traži da ga maknu s liste terorista Gotovina i Josipović Bez pardona Nitko ne uživa potporu kao Gotovina i Josipović ga ne bi uspio pobijediti

Večernji list saznaje da su Gotovina i ministar Panariti razgovarali o hrvatskim iskustvima u ovom dijelu ribarskog biznisa, te su Albanci pokazali veliki interes za suradnju i preuzimanje hrvatskog "know-howa" u ovom poslu. Albanija, naime u ovom sektoru još nije iskoristila svoje potencijale. Gotovina i Mandić prošle su godine, nakon sređivanja papirologije, investirali više od 20 milijuna kuna u podizanje zajedničke farme za uzgoj tuna.

Počeli su proizvodnju, koja se, u pravilu tek nakon 18 mjeseci, kada tune dosegnu konzumnu veličinu, pokaže je li bila isplativa. U reportaži koju je nedavno objavio ekskluzivno Večernji s farme tuna u Murterskom moru, Gotovina je najavio kako ne sumnja u uspjeh svog biznisa. Odlaskom u Albaniju pokazuje da su njegove ambicije u biznisu s tunama i veće.

>> Gotovina: Ne, neću se kandidirati za predsjednika!

Detonantno izgaranje
Neželjeno detonantno izgaranje
Što je famozni „misfire“ koji često spominju u Top Gearu i The Grand touru

A1 izdvaja za Vas

 • stefj:

  Hm, ovo je jedini (recimo) ekonomski članak na cijelom večernjaku, a napisan je radi Gotovine, ne ekonomije. Na članku o Mamiću (neki dan) preko 100 komentara, a na tekstu o daljnjem padu proizvodnje par komentara. Isti članak o Mamiću cijeli ... prikaži još! dan na naslovnici, svaki ekonomski članak ne bude više od koji sat. Uz takvu medijsku prezentaciju i takvu zainteresiranost naroda uopće me ne čudi da jedan SDP može dobiti apsolutnu većinu u saboru ili da je jedan Josipović najpopularniji političar ili jedan Linić pozitivna osoba...

 • Avatar banovina
  banovina:

  Albanija je naša prijateljska zemlja i trebamo se jače povezati na svim poljima...

 • ćaćaća:

  a možda da pošaljemeo jugoslovene i abolirane na rad u albaniju...