Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jovanović na fejsu

'Gdje su bili Grozd, Crkva i Čičak dok su 13-godišnjaci trusili tekile'

jovanovic
Foto: Screenshot Facebook
1/3
02.01.2013.
u 22:35

Čak 11 maloljetnika u novogodišnjoj noći hospitalizirano je na Klinici za dječje bolesti splitske bolnice.

Ne, ne treba nam zdravstveni odgoj...! Gdje su bili Grozd, Crkva, Čičak, obitelj dok su 13-godišnjaci "trusili tekile"? Napisao je to ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović na svojem Facebook profilu komentiravši tako događaje iz splitske bolnice u novogodišnjoj noći.

Podsjetimo, dežurni liječnici splitske bolnice imali su pune ruke posla zbog alkoholizirane djece i odraslih, ozljeda od pirotehničkih sredstava i tučnjava.

U bolnici je završilo mnogo pijane djece, a najmlađa djevojčica imala je 13 godina i 10 mjeseci te veliku količinu alkohola u krvi, 2,2 promila. Čak 11 maloljetnika u novogodišnjoj noći hospitalizirano je na Klinici za dječje bolesti splitske bolnice.

Inače, Hrvatski helsinški odbor i njegov predsjednik Ivan Zvonimir Čičak kojeg je ministar Jovanović spomenuo u objavi na Facebooku u utorak su kritizirali uvođenje zdravstvenog odgoja.

– Vlada je povrijedila međunarodne pravne akte koje je postavila međunarodna zajednica, poučena gorkim iskustvom pokušaja totalitarnih režima da roditeljima putem škole otmu i (pre)odgoje djecu, a djeci oblikuju mišljenje u skladu sa svojim 'znanstvenim' dostignućima – naveo je HHO u priopćenju te dodao da su se metodi donošenja i sadržaju programa usprotivile sve vodeće vjerske zajednice, a da retorika o "srednjovjekovnim stavovima Katoličke crkve" potiče na mržnju i predstavlja napad na najveći dio hrvatskih građana.

Crkva se pak na čelu s kardinalom Josipom Bozanićem od početka protivi nekim dijelovima kurikuluma o zdravstvenom odgoju. Tako je kardinal izjavio kako je problem našeg društva što se nisu uključili građani u tako važna pitanja odlučivanja i u donošenje toga programa. 

– Zdravstveni odgoj nije u skladu s hrvatskom tradicijom te je opasan jer u nekim dijelovima razara čovjeka – komentirao je Bozanić.

S udrugom Glas roditelja za djecu - GROZD ministar Jovanović sukobio se još sredinom prosinca kad je ustvrdio da u pozadini napada ne stoje interesi djece nego materijalni interes ljudi iz udruge. Iz GROZD-a su na to odgovorili kako ministar ne želi čuti mišljenje roditelja te da se na totalitaristički način protivi javnoj raspravi.

>>HHO: Zdravstveni odgoj protivi se Ustavu i međunarodnim aktima

>>'U pozadini napada na zdravstveni odgoj stoje interesi udruge Grozd'

>>Splitska bolnica puna pijane djece, 'rekorderka' imala 2,2 promila

Komentara 107

AU
Augustiner
23:35 02.01.2013.

Ministre..oni se ne opijaju jer neznaju da je to štetno....oni znaju da je štetno...ali oni se opijaju jer vide da nemaju alternativu, opijaju se jer ne vide bolju budućnost pa pribjegavaju alkoholu da barem malo zaborave da će se za koju godinu priključit vojsci nezaposlenih!! Oni piju jer ne mogu BMW-om gazit male curice po pješačkom i ne mogu imati pet miliona eura v žepu!!

OB
-obrisani-
16:15 03.01.2013.

svi koji su torbarili u zatvor

TA
tapiros
23:07 02.01.2013.

@ stevica A ministar Jovanović i njegova ideologija su za pravednike uvijek :)? Pa taj čovjek je najprije rekao da će dati otkaz ako se profesorima skine plaća - skinula se ali on je tu. Rekao je i da ćee dati otkaz ako mu maknu zamjenika - zamjenika više nema ali on je i dalje tu. Da definitivno neću vjerovati crkvi ali ministru Jovanoviću hoću!!! Bolje ne komentirati ovako nešto zapravo i takvu ideologiju Boga čovjeka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije