Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novogodišnja noć

Splitska bolnica puna pijane djece, 'rekorderka' imala 2,2 promila

bolnica Split
Ivana Ivanović/PIXSELL
02.01.2013.
u 09:09

– Ovo u svojoj praksi još doživjela nisam. Na Dječjoj klinici toliki broj alkoholizirane djece dežurni liječnici nikada do sada nisu primili – kaže dežurna liječnica Katica Gabrić

Dežurni liječnici splitske bolnice imali su pune ruke posla u novogodišnjoj noći zbog alkoholizirane djece i odraslih, ozljeda od pirotehničkih sredstava i tučnjava, piše Slobodna Dalmacija.

U bolnici je završilo mnogo pijane djece, a najmlađa djevojčica imala je 13 godina i 10 mjeseci te veliku količinu alkohola u krvi, 2,2 promila. Čak 11 maloljetnika u novogodišnjoj noći hospitalizirano je na Klinici za dječje bolesti splitske bolnice.

"Ovo još nisam doživjela"

– Ovo u svojoj praksi još doživjela nisam. Na Dječjoj klinici toliki broj alkoholizirane djece dežurni liječnici nikada do sada nisu primili – potvrđuje dežurna liječnica Katica Gabrić te dodaje da hospitalizirana djeca imaju od 13 do 17 godina, dok je najviše 15-godišnjaka. U krvi su imali od 0,8 do 2,5 promila.

Hitna je imala 35 intervencija, uglavnom su to bila trovanja alkoholom, a ljudi su stizali u stanju opasnom po život i bez svijesti. Jedna djevojčica koju su doveli, prema tvrdnjama onih oko nje, popila je čak litru tekile.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije