Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Gdje je nestala Putinova Ljudmila?

28.05.2009.
u 17:19

Osobitu pozornost ruskih medija izazvalo je nedavno pojavljivanje u javnosti Ljudmile, supruge ruskog premijera Vladimira Putina, koja se u zadnjih godinu dana naglo i misteriozno povukla s javne scene. Bračni par Putin pojavio se u nedjelju u moskovskom hramu Krista Spasitelja kako bi čestitao dan anđela (imendan) poglavaru Ruske pravoslavne crkve, patrijarhu Kirilu.

Donedavno vrlo aktivna prva dama Rusije (sada formalno druga – prva je Svetlana Medvedeva) od travnja 2008. godine svega dvaput je osvanula u javnosti i to, kako javlja Radio Svoboda, samo na crkvenim ceremonijama, “na kojima se nije smjelo ne pojaviti”. Putina je još u 2007. godini svakog mjeseca nešto javno radila – otvarala institucije, konferencije, posjećivala izložbe, primala supruge Putinovih kolega i pratila svog muža na službenim putovanjima.

No, otkako je Vladimir Vladimirovič preuzeo premijerske uzde, 51-godišnja Ljudmila Aleksandrovna gotovo je iščezla iz medija. "Novij region" piše da je situacija bila osobito upadljiva na ovogodišnjoj uskrsnoj misi, na kojoj je Putin stajao sam uz bračni par Medvedev.

Za 2008. godinu u rubrikama imovine i dohodaka Putina je prijavila – nulu. Već dvije godine nije pratila muža na službenom putovanju, nema je na televiziji, pa nedjeljno "ukazanje" neki objašnjavaju željom da se umiri javnost i prestanu postavljati pitanja o njenoj privatnosti.

U nedostatku konkretnih objašnjenja pojavile su se razne špekulacije – uključujući i onu o razvodu koji se taji zbog konzervativnog premijerovog imidža u javnosti. Pisalo se i o navodnoj bolesti Putine, te čak o njenom tajnom braku s veleposlanikom “jedne vrlo malene zemlje”.


Alina Kabajeva

No najveća je afera izbila u travnju prošle godine, nakon što je tabloid "Moskovski Korespondent" objavio da Putin ljubuje s trofejnom 25-godišnjom gimnastičarkom tatarsko-ruskog podrijetla, Alinom Kabajevom. Štoviše, spominjalo se skoro vjenčanje. List je ubrzo ugašen, navodno zbog teških financijskih problema, premda neki promatrači njegovo iščeznuće objašnjavaju političkim pritiskom nakon niskog udarca najmoćnijem ruskom političaru.

Putin je tvrdio da u spornom članku “nema ni jedne riječi istine”. Kasnije se (po ukrajinskim, izgleda, više negoli po ruskim medijima) šuškalo da je Kabajeva u tajnosti rodila sina, bez informacije tko mu je otac. No u javnosti nisu bili vidljivi znaci njene trudnoće, a i sama Kabajeva – inače parlamentarna zastupnica Putinove Ujedinjene Rusije, tu je vijest ubrzo demantirala na svom websiteu.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije