Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
11.11.2014. u 12:00

Nevjerojatno je da se premijer jeftino izvlači od neugodnih pitanja o krizi kojoj nema premca u Europi. Mikrofoni i kamere trebali bi ga dočekivati na svakom ćošku

 "Grčić i dalje ne vidi problem", "Grčić relativizira problem", "poslovično  optimistični Grčić"... Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja  i fondova EU i jučer je gotovo bio predmet sprdnje u tv dnevnicima vezano uz najnoviji izvještaj Europske komisije o neprovođenju reformi u  Hrvatskoj. Već smo se i naviknuli na ministra koji pokazuje građanima  svjetlo na kraju tunela koje nitko ne vidi. Naviknuli smo se i na to da se Zoran Milanović na ekranima pojavljuje sporadično i nevezano uz krizu kojoj nema premca na cijelom kontinentu.

Ne znam je li gledateljima to postalo normalno, ali novinarima udarnih informativnih emisija - unatoč potencijalnoj uzaludnosti tog posla – ne bi smjelo biti normalno.  Neozbiljno je i nevjerojatno da se premijer jedne države na pragu sedme godine krize jeftino izvlači od neugodnih pitanja koje bi mu svaki dobar novinar mogao postaviti. Zaslužio je da ga mikrofoni dočekuju na svakom ćošku, da se znoji pred kamerama. Gdje su se povukle tv zvijezde, gdje je Bago, gdje Mišević, gdje netko s HTV-a kad treba stisnuti premijera?

U  sinoćnjem dnevniku Nove TV dalo se opet naslutiti da je premijer i vlastite ministre prepustio sudbini. Jer, dok je potpredsjednica Vlade Pusić govorila o radikalnim reformama među koje spada i otpuštanje ljudi u javnom  sektoru, njezin kolega Grčić planira zaposliti oko 300 ljudi. Očito, riječ je o još jednoj poteškoći koju Vlada gura pod tepih – jer jedno je višak  nesposobnih birokrata, a drugo je angažirati znalce za važan posao. Skrivanje ne pomaže. Zato premijer ove godine možda ne bi trebao čekati  Božić za veliki intervju.

PLUS

 U izvještaju s Cvjetnog trga gdje se jučer pucalo, Andrija Jarak upozorio  je da se skoro 20 godina od kraja rata oružje drži u stanovima usred Zagreba.

MINUS

Đurica Drobac klasično je hrvatski pretjerao kad je Kramarića proglasio boljim od Ronalda jer jedno je zabijati golove u Hrvatskoj, a drugo u Španjolskoj.

>>Ivana Petrović pokazala HTV-u kako treba izvještavati o zločincu Šešelju

>>Poruka iz Banskih dvora: Siniša Varga u Ameriku, a Fred Matić u ropotarnicu

Komentara 2

DU
Deleted user
12:57 11.11.2014.

Bago izmislja rezultate anketa za Jusipovica!

DU
Deleted user
23:47 11.11.2014.

A što bi im Milanović i odgovorio? Vjerojatno nešto tipa: "Pa ne može se preko noći! Za vrijeme moje vlade ipak ima više boca u kontejnerima nego za vrijeme hdz-ove. Mi smo drukčiji!"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije