Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suđenje Perkoviću
Povratak na članak

Pavle Gaži: Hrvatski vrh istragu u Ini doživio kao napad iz Beograda pa je istraga obustavljena

Stjepan Đureković, kaže bivši ministar, nije bio u fokusu istrage niti devizne inspekcije niti policije, nije bilo nikakvih naznaka o tome da je on umiješan u mogući kriminal.

Komentari 34

MA
Marko1337
16:42 26.10.2015.

LUSTRACIJA treba biti jedna od prvih zadaća nove vlasti. Nadajmo se da je Karamarko naučio nešto od UDBA-e i da će znati formirati KONTRA-UDBA-u, da svi partijski zločinci, kriminalci, titovi koljači izađu na vidjelo i pred ruke pravde.

VL
DJ
djurex
16:57 26.10.2015.

Ispast ce perkovic heroj na kraju.. svjedocenje zarvoreno za jabnost samo potvrsjuje da se javnosti laze i da je neka mucka u igri

VL
ST
Stipeprof
18:21 26.10.2015.

Je li se 1990. trebalo lustrirati partizana (političkog komesara), komunistu, generala Jugoslavenske narodne armije, suradnika KOS-a, direktora fudbalskog kluba "Partizan" i direktora Instituta za historiju radničkog pokreta? Treba li 2015. lustrirati UDB-aša, pročelnika kabineta UDB-aša Josipa Manolića, osobu koja je "locirala, dala uhititi i transferirati" Antu Gotovinu u Haag?

VL
ST
Stipeprof
17:39 26.10.2015.

Prvo činjenice: 1. Sam Franjo Tuđman proglašen je u Haagu za „vođu udruženog zločinačkog poduhvata“; 2. Političko vodstvo Herceg-Bosne (postavljeno od strane Tuđmana) osuđeno je na više od 100 godina zatvora zbog „udruženog zločinačkog poduhvata“; 3. Tuđmanov namjesnik za Srednjuednju Bosnu, Dario Kordić, osuđen je na 25 godina zatvora zbog odgovornosti za ubojstvo 116 osoba, od čega su 32 bili žene a 11 djeca (najmlađe je bilo staro 6 mjeseci); 4. Tuđmanov namjesnik za Slavoniju, Branimir Glavaš, bio je u zatvoru zbog ratnih zločina (tjerao ljude da piju kiselinu iz akumulatora); 5. Tuđmanovom zamjeniku ministra policije, Tomislavu Merčepu sudi se za ratne zločine, uključujući i ubojstvo 11-godišnje djevojčice; 6. Tuđmanov zapovjednik ličkog bojišta, Mirko Norac, odslužio je kaznu zbog ratnih zločina, uključujući i ubojstva starica; 7. Tuđmanov zapovjednik „Puma“, Korade, ubijen je nakon masovnih ubojstava po Zagorju, uključujući i ubojstvo hrvatskog policajca; 8. Tuđmanov pročelnik kabineta i zamjenik ministra vanjskih poslova (Sanader) osuđen na 18 godina zatvora zbog kriminala, crnih fondova i ratnog profiterstva. 9. Cijeli HDZ osuđen je kao kriminalna organizacija na hrvatskom sudu. Usto, desničare tvrde i slijedeće da je: 7. Tuđmanova desna ruka, Josip Manolić, bio ratni zločinac jer je nakon 2. svjetskog rata ubijao Hrvate. 8. Tuđmanov ministar unutarnjih poslova, Josip Boljkovac, također je – prema tvrdnjama desničara - bio komunistički zločinac. 9. Tuđmanov načelnik obavještajne službe, Josip Perković, bio UDB-in ubojica hrvatskih emigranta, dakle zločinac (ubojica sa sjekirom). Kad tome dodamo i to da je sam Tuđman bio partizan (dakle, po desničarima, „šumski bandit“), general vojske jednog od 10 najvećih zločinaca u povijesti i komunist (dakle, zločinac), postavlja se pitanje zašto se desničari bune kad se Tuđmana proglašava za vođu udruženog zločinačkog poduhvata. Zar niste upravo vi desničari ti koji svojim tvrdnjama pišete optužnicu protiv Tuđmana?

VL
BA
barbaizamerike
17:05 26.10.2015.

Spiljak, Horvatincic, Strok I jos neki jad ce netko sa otkrije istinu zasto su isli vani I cija su logistika bili?????

VL
ST
Stipeprof
18:10 26.10.2015.

Partizan (rekli bi HDZ-ovci „šumski bandit“), general JNA i stari komunist Franjo Tuđman osnovao je HDZ. Za svoju desnu ruku odabrao je Stjepana Mesića i postavljao ga je na najviše dužnosti (premijera, člana Predsjedništva SFRJ, predsjednikA Sabora). Nakon što su se posvadili proglasio ga je hrvatskim izdajnikom. Za svoju lijevu ruku izabrao je Josipa Manolića i postavio ga na dužnost hrvatskog premijera a kasnije načelnika Hrvatske obavještajne službe. Kad su se posvadili proglasio ga je UDB-aškim ubojicom i stranim špijunom. Josipa Boljkovca postavio je za ministra unutarnjih poslova. Kad su se posvadili proglasio ga je izdajnikom i UDB-aškim ubojicom. Josipa Perkovića postavio je za zamjenika ministra obrane i načelnika vojnoobavještajne službe. Nikom nije dao da ga dira. Puno godina kasnije HDZ će tog Perkovića proglasiti „ubojicom sa sjekirom“.

VL
SA
samograd
16:49 26.10.2015.

Malenkost . mrziti državu zbog toga što nije napravljana lustracija i kako kažeš da su ih štitili ,karamarko ,kolinda ,kuharić . stvarno graniči sa idiotizmom . kakve su to ovlasti imali karamarko kao šef SAO-e i MUP-a on ih jeje moga uhititi ali pravosuđe odrađuje posao ,.tako i Kolinda njoj su isto ovlasti sužene .što se Tuđmana tiče on je to htio napraviti i plan je skoro uspio ,ali znaj da tuđman nije imao apsolutne ovlasti ,koliko mu se hoće naturiti ta teza . ajde političarima se može što šta zamjeriti ali kako se nađe u ovoj bajci kardinal Kuharić to mi je totalni " trip" i misterija ,što je trebao na nedjeljnim misama inzistirati na lustraciji, da recimo čitanje o " izgubljenom sinu " kasnije tu na propovijedi uvale perkovića ,mustača i udbu . e to je razlog tvoje mržnje na državu samo lustracija ! odavno nisam pročitao stupidniji članak , to može reći netko tko o državi nema pojma a izgleda i o životu . kako to da si izostavio ljevičare pa oni su imali priliku izručiti dvojicu udbaša ,ako si vidio koji je bio otpor bio da ih se izruči , ljevica je pokrenula harangu na ustavni su ,mediji su branili udbaše , nobilo muljao i lagao dok je mogao . dakle na krivom mjestu tražiš krivce , a ivjeren sam kad Karamarko pobjedi da će ti se želja ispuniti za lustracijom tu će mu pomoći Kolinda i naravno potpora crkve neće iziostati . onda opet po principu prekidača za struju možeš opet voljeti hrvatsku , daj odrasti i prestani vjerovati u vilenjake !

VL
Avatar Vrijeme
Vrijeme
17:46 26.10.2015.

Prljave igre, prljavih igraca. A ima li nesto o Krilniku?

VL
Avatar nula
nula
18:16 26.10.2015.

Lustraciju su nakon pada željezne zavjese od svih bivših socijalističkih zemalja najdosljednije provele Poljska, koja je potom doživjela i najveći rast gospodarstva i svog geopolitičkog utjecaja te Njemačka u svom istočnom dijelu.

VL
BU
Bubalamala
09:46 27.10.2015.

Ti koji danas traze lustraciju isti su oni koji su devedesetih trazili osvetu nad srpskim stanovnistvom u Hrvatskoj i zbog takvih dobili gradanski rat !

VL
Avatar nula
nula
18:04 26.10.2015.

Iz 60-ih ( za Goli Otok ) : - Zasto je svo Sarajevo raskopano ? Traze diplomu Mike Spiljka. -

VL
DO
dombar
20:38 26.10.2015.

90-desete su, samo bile borba u "nista".

VL
DU
Deleted user
11:22 27.10.2015.

A da se malo priča o tome kako je HDZ sredio Josipa Reihl Kira, zato što je čovjek bio protiv rata u danima kada je još postojala nada za mir? To je pitanje za hrvatsku stvarnost i budućnost puno važnije, nego pitanje Đureković - Perković,. To je pitanje koje koristi samo emigraciji-ustašiji i njihovim sličnomišljenicima u Hrvatskoj. Kojih je iz dana sve više i više, zato što su mnogi zbunjeni ili se boje, ili naprosto nemaju pojma s kime i čime imaju posla. Pogotovo kada se to zamota u tzv domoljubnu retoriku, čovjeku je teško prepoznati koji je to zapravo drek iza kojeg se i dalje skrivaju oni koji na bilo koji način očekuju i priželjkuju lagodan život bez rada a na račun mahanja zastavama.

VL
GU
gustirna
17:30 26.10.2015.

umjesto da ovu udbokomunisticku koljacku bratiju uhite i odvedu ih silom u minhen da svjedoce oni svjedoce on line......kojeg li pravosuđa....tako i njihovi cetnici svjedoce on line iz srbije i lupetaju bez straha sto im pad na pamet da bi hrvatski branitelji bili osuđeni...

VL
Avatar bokolo
bokolo
18:56 26.10.2015.

Ovo je dokaz da "protu" komunisticke vlasti Nisu I Ne mogu ocistiti Hrvatsku od stotinjak kriminalaca kojima ni vjesanje na Titovom Trgu ne bih bilo zapanjujuce..... "Guje" ako ih I ima su Gliste. Crvenih ima na svakom koraku.... Ako je to Hrvatska onda ni Hrvata nema.

VL
DO
dombar
20:37 26.10.2015.

Djeca "komunista ", koji sada upravljaju drzavom, stite svoje ljude. Nisu R.H., opljackali sredinom 90-tih, neko 80-tih.

VL
MA
matokan
21:42 26.10.2015.

Brutalnu likvidaciju Stijepana Durekovica izvrsila je rijecka UDBA .

VL
MA
Malenkost
16:27 26.10.2015.

Stravicno je koga sve Hrvatska (sve Vlade) krije od pravne osude. Ubojice se slobodno secu po Hrvaskoj. Kolinda i Karamarko su znali sto cine i zsto nisu bili niti su za Lustraciju!! Krivousti F.T. je nije htio kao i Kardinal F.K.. Jad od drzave. Mrzim je sve vise.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.