Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPOR Župan Miroslav Čačija presudio o mjestu gradnje sportskog objekta

Garešničani dobivaju novu dvoranu od 20 milijuna kuna

16.01.2009.
u 15:35

Natezanje zbog određivanja lokacije za gradnju nove sportske dvorane, koje traje više od tri godine, ovih je dana presjekao župan Miroslav Čačija i odredio da se taj objekt, vrijedan 20 milijuna kuna, treba graditi u blizini Srednje škole Augusta Šenoe.

Otpala lokacija Gajnice
Već su i potpisani ugovori o gradnji s jednom tvrtkom iz Slavonskog Broda i time su razuvjereni i najveći pesimisti koji su govorili da do te gradnje nikada neće doći. Na svoje su sada došli prosvjetni djelatnici i članovi GO HDZ-a Garešnice, koji su cijelo vrijeme govorili kako dvoranu treba graditi pokraj srednje i osnovne škole, u sklopu sportskog parka.

Njihov čelnik Željko Starčević rekao je da će o toj temi na konferenciji za novinare govoriti Krešimir Jelavić, dodavši da je to logičan izbor te da je žalosno što je toliko vremena izgubljeno na prepucavanja. Milan Sužnjević, gradonačelnik i član SDP-a, istaknuo je da će se Grad, kao jedan od investitora, odreći komunalnih i drugih naknada te će poštivati odluku župana.

Ali je i dodao da i dalje drži da su livade u gradskoj četvrti Gajine, koja je od središta grada udaljena samo 250 metara, bolja lokacija za dvoranu. Ulaganja bi bila manja zbog već postojeće kompletne komunalne infrustrukture. Sužnjević ukazuje na to da Gajnice nude i prostraniji prostor, te poručuje kako će vrijeme pokazati da je SDP bio u pravu.

Dvorana istiskuje vrtić
Gradnju te dvorane gotovo će u cijelosti financirati država preko mjerodavnog ministarstva. Dvorana će biti višenamjenska, pa će se i u Garešnici napokon moći održavati razne značajne kulturne priredbe. No dvorana će “stisnuti” obližnji Dječji vrtić Maslačak, koji će vrlo brzo trebati izmjestiti, pa je nemali broj onih koji drže da novi i veći vrtić treba graditi na gajinskim livadama.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije