Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Knjiga o diktatoru

Gaddafi je imao harem pun otetih djevojaka koje je silovao dan i noć

Libijski predsjednik Gaddafi
REUTERS/PIXSELL
23.09.2012.
u 09:19

Annick Cojean prikupila je svjedočanstva djevojaka koje su Gaddafiju bile robinje, a dio kojih je nova vlast pogubila zbog "suradnje" s diktatorom

Francuska reporterka Le Mondea Annick Cojean, autorica je upravo objavljene knjige "U Gaddaffijevom haremu", koja donosi svjedočanstva djevojaka i žena koje su bile seksualne robilnje bivšeg libijskog predsjednika Muammara Gaddafija. Knjiga govori o haremu kojega je libijski diktator posjedovao, a gdje su "strah u kosti" i seksualnu odanost, djevojkama utjerivale čak i brojne Gaddafijeve ljubavnice.

Knjiga je skup svjedočanstava kako je djevojkama život postao noćna mora kada su zbog svoje ljepote "zapele za oko" libijskom predsjedniku, nakon čega bi redovito postajale njegove robinje. Među njima je i Soraya (riječ je o pseudonimu kako bi se zaštitio pravi identitet djevojke) koja je postala robinjom s 15 godina.

Annick Cojean ističe kako je Gaddafi  harem držao u podrumu svoje rezidencije, a sačinjavao ga je cijeli niz mali soba i apartmana. Robinje su bile pozivane u bilo koje doba dana i noći pružati seksualne usluge vođi.

- Gaddafi ih je udarao, silovao, iživljavao se nad njima, mučio ih, a za njega je upravo taj način poniženja bilo svojevrsno oružje i način kako bi dominirao drugima, ističe autorica.

Osim robinja, Gaddafi koji je sanjario kako će biti "kralj Afrike" imao je desetke ljubavnica, koje su dolazile iz redova čak i diplomatskih obitelji, afričkih dinastija, a sve u cilju kako bi se dodvorili libijskom predsjedniku. Njih nije seksualno zlostavljao, nego ih je obasipao s luksuzom i obiljem dragulja, ističe Cojean.

Sorayina priča je znatno drugačija - ona je oteta od svoje obitelji, koja se nje sada stidi zbog činjenice da je bila Gaddafijeva seksualna robinja.

Njezina su je braća čak željela ubiti. Neke su čak robinje bile proglašene od strane nove libijske vlasti suradnicama diktatora i ubijene, iako nisu ni na koji način dragovoljno pristale na sve što im je Gaddafi "pružio", pribilžava sudbinu nesetnih djevojaka Cojean.

Komentara 244

Avatar d-ano
d-ano
22:31 12.12.2015.

,............od ovoliko lazi cisto ne vjerujem ni u to vise,,,dok su Gadafi i Sadam vladali nisu ljudi bjezali od kuca i nemirno spavali ,,,po putevima sirom svijeta,,,--misle li politicari i novinari da smo mi do sada po svijetu hodali zatvorenihi zatvorenih ociju,,,,,,,,,,,,,,i oni sad da nam objasnjavaju koje sto bio i sto radio,,,,,,,,,,,,ovo sadje bolje od svega do sada ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,izbjeglicki turizam,,,,,,,,,,,zivio azillllllll..............

Avatar Pro et Contra
Pro et Contra
22:52 23.09.2012.

E sad lijepo nazovite Gadafija da se cuje i njegova verzija.

LU
luftbrenzer
11:04 09.01.2016.

" Gaddafi harem držao u podrumu svoje rezidencije" . . . Hm, a ja u podrumu držim krumpire i kiseli kupus. Skidam kapu Gaddafiju kad je mogao tumplati 24 sata na dan. Samo se pitam kad je spavao, kad jead je spavao, kad je obavljao državničke poslove.......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije