Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JEDINI SPAS ZA LIBIJU
Povratak na članak

Gadafijev sin, playboy, priprema povratak na političku scenu

Umjesto da ga strijeljaju, Saifa Al-Islama pustili su na slobodu da svojim utjecajem pokuša zaustavi krvoproliće i širenje Islamske države

Komentari 2

Avatar Jaguar_Paw
Jaguar_Paw
00:06 03.08.2021.

Nevjerovatno je da netko tko je arapskog podrijetla piše toliko neistina o jednoj arapskoj zemlji. Sin je bio stup moći dok mu je otac bio samo figura, a u drugoj rečenici se govori da je sin često boravio u inozemstvu, tko je onda vodio državu? Nije uopće istina da moć vlasti leži u plemenima, bivši predsjednik Libije je državnim udarom došao na vlast, što znači da je već tada, prije 50 godina, imao potrebnu vojnu snagu. A održao se na vlasti iz razloga što je razvijao gospodarstvo, nudio besplatne stanove, besplatno zdravstvo, projekte navodnjavanja, jedna od rijetkih zemalja koja nije imala vanjskog duga, nacionalizirao nalazišta nafte. Ono što mi je čudno, da ljudi koji su sami arapi, govore o tzv. "arpaskom proljeću" kao nečem pozitivnom, a to je donijelo samo krvoproliće i nazadovanje već ionako siromašnih zemalja. I onda ta mantra "građanski rat", a ono uvezeni strani plaćenici i intervencija NATO-a, ako se umiješaju vojske drugih država - izravno, s zračnim napadima, kako je to onda građanski rat? Što se može naučiti iz krivo naučene (lažne) povijesti? Bivšeg predsjednika Libije, su zarobile strane specijalne postrojbe, dovele kamere, potom se na njim iživljavali, rekao je čuvenu rečenicu, da ovo nije po islamskom pravu (zakonu). On je bio loš i trebalo ga je svrgnuti, sad je situacija puno bolja, arapsko proljeće, nema što. Kada je svrgnut Saddam Hussein u Iraku, svi su se smijali, a Gaddafi je rekao netko od nas može biti slijedeći.

VL
XA
xaron
02:28 03.08.2021.

Odmah poslije ubistva Gadafija bilo je jasno da ce Libijci morati praviti novog Gadafija, makar i od blata. To se ostvarilo. Nakon toliko godina svima je postalo jasno da Libijci ne žele demokraciju po zapadnom modelu nego neki svoj oblikik uređenja. Stanovnici su platili veliku cijenu zapadnih experimenata i iluzija.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.