Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vojnik svjedočio

Gadafi se na zadnji sastanak sa sinom prošuljao kraj pobunjenika?

gadafi
AFP/PIXSELL
31.08.2011.
u 11:28

Pukovnik je na sastanak došao u običnoj zelenoj majici i hlačama, u crnom Hyundaiju sličnom onome koji voze taksisti, opisao je Ali.

Prošlog petka, nekoliko dana nakon pada Gadafijeve utvrde Bab al-Azizia, vojnici postrojbe Khamisa Gadafija na jugu Tripolija dobili su naredbu da pozorno očekuju važnog posjetioca. Nedugo zatim, javlja Telegraph, pukovnik Gadafi, odjeven u običnu zelenu majicu i hlače, uvezao se kroz vrata na stražnjem sjedištu crnog Hyundaija s peterim vratima. Ovaj "obični" automobil, koji se gotovo po ničemu ne razlikuje od automobila taksista koji rade u Tripoliju, neprimjetno je prošao samo nekoliko metara od borbi na jugu grada.

Novi su ovo detalji o posljednjem potvrđenom viđenju Moamara Gadafija koje se dogodilo samo nekoliko sati prije smrti njegova sina Khamisa. Sastanak Khamisa i njegova oca održao se u vojnim barakama u Salahuddinu na jugu glavnog grada. Sastanku je nazočila i trudna Aisha, koja je samo nekoliko sati nakon bijega u Alžir rodila djevojčicu. Istinu o posljednjem sastanku medijima je ispričao Abdusalam Taher Ali, jedan od Khamisovih vojnika, koji je opisao da je njihova borba za južna predgrađa prekinuta zbog važnog zadatka te su vraćeni u barake gdje ih je dočekao Khamis, a ubrzo se pojavio i sam Gadafi.

– Istodobno u barake se dovezla i Aisha, također u civilnoj odjeći, samo u bijelom Hyundaiju u pratnji dvojice tjelesnih čuvara – opisao je događaj Ali kojega su jučer uhitili pobunjenici. Gadafi i Khamis kratko su razgovarali i nakon toga Aisha i Moamar promijenili su automobile, sjeli u dva Toyota Land Cruisera i napustili grad otišavši u koloni od 25 automobila prema jugu. Dok su ulazili u automobile, navodno je jedan od vozača komentirao da idu prema Sabhi, a nedugo zatim Gadafijevi sljedbenici paljbom su odvlačili pozornost pobunjenika od kolone vozila kojom je pukovnik napustio Tripoli.

Ali je svjedočio i Khamisovoj smrti. 

– Nakon što su nas pobunjenici napali iz zasjede, Khamis nam je rekao da im se moramo oduprijeti i odvezao se. Nije došao daleko. Hitcima su mu izbušili gume, a ubrzo je cijeli automobil gorio. Nitko to nije mogao preživjeti – opisao je Khamisovu smrt Ali.

Ipak, i dalje nije poznato gdje se nalazi libijski vođa, ali pitanje izručenja njegove obitelji kojemu je pleme Touarega pomoglo pronaći put prema Alžiru zakompliciralo se rođenjem malene Safiye, Aishine kćeri koja je, s obzirom na mjesto rođenja, Alžirka. Gadafijeva obitelj u Alžiru nalazi se u kućnom pritvoru, a Alžir je jedina sjevernoafrička država koja nije priznala Nacionalno prijelazno vijeće.

Ključne riječi

Komentara 11

Avatar puky
puky
13:17 31.08.2011.

... eno ga sa antifašistom mesićem kod boljkovca ... pripremaju zajedničku obranu uz pomoć nobila ... strava ...

AA
aabbcc
13:46 31.08.2011.

prošuljao kraj pobunjenika?. _____________________ Hahaa pobunjenici nisu mogli ni Gadafija prepoznati..

OB
-obrisani-
12:37 31.08.2011.

hapsi i vjesaj tog terorista-koji je kriv za smrt na tisuce libijca

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije