Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Gadafi: Na križu nije Isus nego njegov dvojnik

Djevojke su se javile, njih oko 200, držeći kako će biti na nekom prijmu, ali prvu večer im je Gadafi tumačio islam, darovao svoju "zelenu knjigu" i svaka je dobila po 60 eura.
17. studenoga 2009. u 09:53 26 komentara 12 prikaza
gadafi
Foto: Reuters

RIM – U Libiji ne obvezujemo nikoga da postavi polumjesec na javnim mjestima. Tko to želi, može učiniti, ali nije obvezno. Bitno je ne uključivati religiju u državu - kazao je libijski čelnik Moamer Gadafi mladim talijanskim djevojkama koje je drugu večer zaredom pozvao u svoju rimsku rezidenciju, vilu u kojoj je u dvorištu podigao i svoj čuveni šator.

Prvu večer Gadafi je u svoje odaje pozvao 200 Talijanki od 18 do 35 godina i tumačio im kako je islam bolji od katoličke vjere, dodavši da na križ nije razapet Isus nego njegov dvojnik.
 
Jedna agencija je u ime Gadafija zatražila da se prijavi oko 500 djevojaka za susret s libijskim čelnikom. Nisu smjele biti odjevene u minisuknje ni imati dekolte. Djevojke su se javile, njih oko 200, držeći kako će biti na nekom prijmu, ali prvu večer im je Gadafi tumačio islam, darovao svoju "zelenu knjigu" i svaka je dobila po 60 eura.
 
Dok je prve večeri držao višesatni monolog, druge je večeri odgovarao na njihova pitanja. Odgovori su bili kratki, što je pravo čudo. A, i kada je govorio na zasjedanju FAO-a, na koje je došao u Rim i gdje se od 16. do 18. studenoga raspravlja o gladi u svijetu, bio je neobično kraći nego što smo od njega navikli, pa je predsjedavajući Silvio Berlusconi kazao kako će to biti zabilježeno u analima.
 
Gadafi je djevojkama druge večeri kazao kako je "religija put između Boga i čovjeka", te kako u državi ne treba nadvladati religija itd. No, pitanja Gadafiju nisu bila, dakako, iz oblasti religije.

Jedna djevojka, crnka u crnom kostimu i u cipelama s visokim potpeticama, pitala ga je da kaže nešto o zabavama koje premijer Berlusconi priređuje u svojoj vili Certosa na Sardiniji. Gadafi se nasmijao i stavio kažiprst na usta u znak "o tome treba šutjeti".
Bit će zanimljiva i treća, već najavljena, večer djevojaka s Gadafijem.

krađa
Uhvaćen na djelu
Postavio kameru kako bi otkrio tko mu krade stvari iz ulaza, ali ovog lopova nije očekivao
PET FAZA SNA
Jeste li se ikad zapitali zašto spavate više od osam sati, a nenaspavani ste?
  • j.ban:

    Mesicc mu je pripremao teren! Kod kucce zatrazzio da se skinu krizzevi, a onda possao u Rim. Za njim dossao Gadafi. A onda Stipo possao u Sarajevo da naplatih svojih 2x30 sskuda. Kod kucce ostavio Izvor istine da se dalje ... prikaži još!e ssiri nauk. obojica imaju za platiti u Lončarevoj njivi.

  • -obrisani-:

    Penicilin, a di si ti, dugo te nije bilo. A mnogo penicilina je ocito potrebno ...

  • -obrisani-:

    Zandaru VL-a razbicu ti nos!