Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Gabrijela Čaleta dobitnica "zelenog" Sony Ericssona

greenheart
Sony Ericsson
06.10.2009.
u 15:01

Protekla dva tjedna na našem internetskom portalu trajala je nagradna igra u kojoj ste mogli osvojiti upravo taj telefon. Stigao nam je uistinu velik broj vaših e-mailova na temu ekologije i očuvanja okoliša. Mnogi od vas pohvalili su inicijativu i izrazili želju za sudjelovanjem u ovakvim i sličnim projektima.

Svjetski poznat proizvođač mobilnih telefona Sony Ericsson na tržište je izbacio prvi "zeleni" mobitel koji je prihvatljiviji za okoliš jer koristi reciklirane materijale, energetski je učinkovitiji te tijekom životnog ciklusa emitira 15 posto manje ugljičnog dioksida.

Protekla dva tjedna na našem internetskom portalu trajala je nagradna igra u kojoj ste mogli osvojiti upravo taj telefon. Stigao nam je uistinu velik broj vaših e-mailova na temu ekologije i očuvanja okoliša. Mnogi od vas pohvalili su inicijativu i izrazili želju za sudjelovanjem u ovakvim i sličnim projektima.

Da biste postali vlasnikom Sony Ericssona C901 GreenHeartTM trebali ste na našu e-mail adresu: nagradna_igra@vecernji.net poslati kratko pismo koje sadrži ideju za što veći doprinos očuvanju okoliša. Čitatelj čije ideje budu najbolje i najoriginalnije osvojit će prvi "zeleni" mobitel.

Teško je bilo izdvojiti najbolju i najoriginalniju ideju za očuvanje okoliša. Odlučili smo se za gospođu Gabrijelu Čaletu, majku petero djece koja je u svojem e-mailu opisala kako ona i djeca žive:

- Sada, kad su sva moja djeca đaci, krajem svake školske godine ostaje poveća hrpa ispisanih bilježnica. Neispisane stranice pažljivo istrgnemo, skinemo korice, pa iz nekoliko polovičnih bilježnica napravimo par novih. Takve nove su nam obično draže jer su izrađene s ljubavlju, a opći dojam popravimo umatanjem u velike šarene papire reklamnih letaka, kojima nam se svakodnevno puni poštanski sandučić. I ispisane stranice bilježnica iskoristimo. Djeca s veseljem potrgaju milijune papirića i tek tada se zahukta kreativnost: kuha se tutkalo (brašno i voda), papirići se lijepe, a konačnim bojanjem temperama ili vodenim bojama i lakiranjem nastaju prava mala umjetnička djela, od okvira za slike, raznih posudica, figurica, vaza, kutijica, maski za fašnik i sl, piše Gabrijela dodajući da je svojoj djeci od malih nogu usadila ekološku svijest i da njezina obitelj pomno razvrstava otpad.

Većina vas u svojim je prijedlozima iznijela sadnju više zelenila, vožnju automobila na parne i neparne dane pa čak i glasovanje za političare koji su ekološki svjesni.

Naša čitateljica osvojila je Sony Ericsson GreenHeartTM koji "krasi" fotoaparat od pet megapiksela i ugrađena ksenonska bljeskalica koji omogućavaju snimanje kvalitetnih fotografija koje se odmah mogu podijeliti s drugima ili postaviti na internetske stranice.

C901 donosi i WalkMate aplikaciju, omogućavajući korisnicima da prijeđu s riječi na djela kada je riječ o ekološkom pristupu. Uspoređujući broj prijeđenih koraka s istim putem koji bi se prošao automobilom, WalkMate korisnicima pomaže donijeti "zeleniju" odluku pokazujući im koliko su točno uštedjeli po pitanju emisije CO2.

Ključne riječi

Komentara 1

RA
rackizel
07:31 07.10.2009.

Gospođa je lijepo složila priču. Čestitam. Prava političarka. No, što joj vrijedi \"primarna reciklaža\" kad i tako sav otpad odlazi na jednu hrpu. Citat:Uspoređujući broj prijeđenih koraka s istim putem koji bi se prošao automobilom, WalkMate korisnicima pomaže donijeti \"zeleniju\"\" odluku pokazujući im koliko su točno uštedjeli po pitanju emisije CO2. Kraj citata. Odlično. Sad još samo treba navesti ljude da u tvornice prenose teret pješačenjem. Vrte bicikl kako bi pokrenuli dinamo i dobivali struju za osvjetljavanje mračnih poslova.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije