Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nacionalni Forum

Gabrić: Hrvatskoj nedostaje hrabri premijer i hrabra vlada

nacionalni forum (1)
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
1/7
27.05.2013.
u 21:04

Kriza je prilika za velike promjene, poručio je Aho, od promjene porezne politike, pristupa strateškim projektima do rekonstrukcije lokalne samouprave.

Esko Aho, bivši finski premijer koji je zemlju devedesetih izvukao iz krize, a sada je savjetnik u Nokiji, jučer je, na poziv Nacionalnog foruma i njegovog predsjednika Nikice Gabrića, održao predavanje u Hypo Centru i savjetovao kako Hrvatsku izaći iz krize. Na predavanju E. Ahoa nije se pojavio nitko iz Vlade što je organizator Gabrić primjetio komentirajući da Hrvatskoj nedostaju hrabri premijer i hrabra vlada koji će se baviti kriznim menadžmentom, a ne svjetonazorskim pitanjima i umjetno dijeliti zemlju.

- Nacionalni forum je udruga i bit ćemo opcija građanskog svjetonazora, a hoćemo li biti više od udruge, ovisi o građanima - kazao je Gabrić o Forumu koji okuplja intelektualce i stručnjake s različitih područja.

Kriza je prilika za velike promjene, poručio je Aho, od promjene porezne politike, pristupa strateškim projektima do rekonstrukcije lokalne samouprave koju su i u Finskoj radikalno promijenili jer je bila spora i birokratska.

- U Finskoj smo odlučili ulagati u obrazovanje, istraživanje i razvoj. Ne može se svega odricati, ali treba odlučiti u što će se ulagati - poručio je bivši premijer. Recept za izlazak iz krize vidi u: brizi za industriju, kupnji najmodernije tehnologije u svim područjima i efikasnom javnom servisu. Na predavanju je uime gradonačelnika Milana Bandića bila kandidatkinja za dogradonačelnicu Sandra Švaljek, bivši ministar obrazovanja Dragan Primorac, bivša premijerka Jadranka Kosor, bivša podpredsjednica Vlade Đurđa Adlešič, šef IDS-a Ivan Jakovčić, bivša ministrica obrane Željka Antunović, bivši premijer Josip Manolić...

Navečer se sudionicima na večeri pridružio predsjednik Ivo Josipović koji rad Nacionalnog foruma podržava od njegovog osnutka.

>> Poslodavci: Nudimo pomoć jer Vlada ne zna sama

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije