Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAT U EUROPI
Povratak na članak

Zelenski: Zastava EU bit će u svakom ukrajinskom gradu koji tek trebamo osloboditi od okupacije Rusije

Novi strateški koncept koji će podržati čelnici NATO-a na sastanku u Madridu bavit će se prijetnjama koje predstavljaju i Rusija i Kina, rekao je dužnosnik.

Komentari 48

Avatar Slovenački Idol i Vođa
Slovenački Idol i Vođa
13:54 23.06.2022.

ruski Rossat, poznat po tome što voli prilagođavati brojeve kako bi podržao politiku Kremlja, priznao je u zadnjem izvješću da je broj Rusa koji žive u siromaštvu s 12 milijuna porastao na 21 milijun ljudi u prvom tromjesečju 2022. godine

VL
HR
hrza
10:15 23.06.2022.

Gaze polako ali sigurno. Promjeniti strategiju i taktiku. Preći na iznenadne partizanske udare na privremeno okupiranoj teritoriji. Izbjegavati frontalne sudare. Pripremati se na dugotrajan iscrpljujući rat sa manjim pokretljivijim jedinicama.

VL
Avatar kastanjer2
kastanjer2
12:07 23.06.2022.

Mnogi vojni analitičari predviđaju da će ruskoj vojsci nestati vojnika jer imaju velike gubitke u Ukrajini. U tome prednjači američki ISW. U stvari to nije točno. Ekonomske sankcije djeluju i u Rusiji je sve veća nezaposlenost. Veća nezaposlenost = više vojnika raspoloživih za vojsku. Rusija za tromjesečni ugovor u vojsci daje 200 tisuća rubalja što je 5 puta više od plaće koju su imali dok su bili zaposleni. Ujedno daje i otpis dugova. Tako da su centri za obuku puni. Obuka traje do 10 dana. Za pješaštvo više nije ni potrebno jer su većinom već služili kao ročni vojnici. Sve je više onih preko 40 i 50 godina. Kvaliteta nije toliko bitna ako imaš masu. Promjenom taktike Rusi su smanjili gubitke u tehnici ali su povećali gubitke u ljudstvu. Zapad naravno ne daje najbolje oružje ili ga daje na kapaljku. Nemam pojma kakva im je to strategija. Ili daješ oružje koliko treba ili ne daješ nikako. Na ovakav način rat može trajati 100 godina i to je isključivo zasluga zapadnih zemalja na čelu sa SAD.

VL
Avatar majkuvam
majkuvam
00:13 24.06.2022.

Ukrajinci pobjeđuju na svim zapadnim medijima,Arma 3 i u brbljanju ukrajinskih i EU-političara.Kako će nam mediji i stručnjaci objasniti kada do kraja godine Rusi zauzmu oblasti Nikolajev i Odesu te se spoje sa Pridnjestrovljem?

VL
Avatar SileZla
SileZla
00:52 24.06.2022.

Zorni primjer autosankcioniranja ili kako naškoditi sam sebi: Njemačka optužuje Rusiju za neisporuku plina, a plin se ne može isporučivati jer fale dijelovi iz Kanade koja ih ne smije izvest u Rusiju. I sad se Kanada mora domišlat kako da zaobiđe sankcije da udovolji Njemačkoj.

VL
Avatar Van_Helsing
Van_Helsing
00:02 24.06.2022.

Kako da ne... U medjuvremenu povlache se cak i iz Lisichanska i to u totalnom neredu. U okruzenju im je 7000 ljudi. Ne pomazu ni dronovi, sad vec traze F-16 od Zapada (mada im ni to ne bi pomoglo). Naslovv u Jutarnjem: ‘LAKE METE ZA RUSE‘ - Ukrajinski piloti: ‘Bajraktari su u Donbasu beskorisni, a ni američki dronovi ne bi prošli bolje. Dajte nam F-16!‘... Toliko o trenutnom stanju na bojisnici. Raspad sustava...

VL
Avatar ZLO
ZLO
22:41 23.06.2022.

Što kaže Bojo ... uskoro manjak resursa kod Rusa a višak kod ukrainaca. Boji je jedini cilj da se što više Slavena istrijebi. Ustvari rat je dobiven za anglosaksonce. Evropa je odvojena ekonomski od Rusije, a to je bio glavni cilj, jel tako.

VL
SC
Santo_CavernicoIo
01:39 24.06.2022.

o čemu ovaj trabunja? pa nikad neće osloboditi ni jedan grad, nikad...

VL
Avatar Cohen
Cohen
21:23 23.06.2022.

"Ova odluka nas sve jača,,,, I jača EU" (?), kaže Ursula. Gluposti i blasfemiji glavnih aktera izgleda da nema kraja. Gospođa trabunja. Status kandidata za članstvo pravih igrača, a ne jedne Ukrajine nije ojačao EU. Nije vrijedan spomena u tom smislu. Gazeći vlastite kriterije za dodjelu ovog statusa EU je izdala sebe.

VL
Avatar nekakav
nekakav
14:59 23.06.2022.

ajd objavite pohvalu macronu od strane uralvagonzavoda, da dosta dobro očuvanim haubicama ceasar, koje su rusi uzeli ukrajincima, tako se ekipa na uralu slatko smije i slika kraj malo blatnim haubicama....

VL
Avatar nekakav
nekakav
09:47 23.06.2022.

onog trena kad rusi formalno, administrativno, priključe osvojena područja rusiji, svaki napad ukrajinaca na to područje bude tretiran kao napad na rusiju, i onda će političari puno lakše provoditi djelomičnu mobilizaciju. amerika je priznala izraelu suverenitet na dijelom sirijskog teritorija, golanskom visoravni. jeste što prosvjedovali, sankcije im udarili? niste. zato miševi, pustite vi ovo, ovu igru igraju veliki dečki. ukrajina je mogla sačuvati teritorijalnu cjelovitost, djelomičnu (bez krima), da je provela minske sporazume, sad bi već im vojska bila na ruskoj granici, i rusija ne bi imala nikakvog povoda za akciju. nisu to napravili. već su se 8 godina opremali i uvježbavali, dobivali puno naoružanja, a kroz medije puštali priču kako su slabi, neorganizirani. sad vidimo da nisu. ali vidimo i da su rusi sa 150.000 vojnika u stanju u par mjeseci gurati konstantno ukrajinu sve dalje od sebe. kad bi imali slobodu praćenja svih medija, vidjeli bi realnost, koja nije ugodna za ukrajince i njihove saveznike. ono što rijetko tko želi javno priznati, jest fascinantna činjenica da rusija troši tolko streljiva kao ni jedna vojska prije, a da zapad sa polupraznim skladištima mnije u stanju ukrajinu servisirati sa dovoljno streljiva. plus da rusi dovlače dodatnu tehniku, ali naši mediji ne žele prikazati nove kolone koja ulaze u ukrajinu iz brjanska, kurska...

VL
Avatar Van_Helsing
Van_Helsing
09:12 23.06.2022.

"..rusko napredovanje u Ukrajini kroz sljedećih par mjeseci mogao bi usporiti manjak resursa, kazao je britanski premijer Boris Johnson..." - e moj BoJo, lud si koliko si tezak. Pa ako neko ima resurse onda su to Rusi. EU i GB to nemaju.

VL
DU
Deleted user
09:00 23.06.2022.

Da skratimo - Britanska obavještajna služba (nakon ove tri riječi obično prestajem čitati) predvidja po 157. put skori pad Moskve, Zelenbać blebeće o nekakvoj fantomskoj ofanzivi (sa čime i sa kojom vojskom?), cijene energenata, hrane, sirovina polako idu u nebo kao posljedica genijalnih sankcija od strane Bidena, Ursule i Jean-Michela, a na bojnom polju Rus polako ali sigurno napreduje. Nego - ne spominje se više ulazak Finske i švedske u NATO tokom Madridskog sastanka - negdje zapelo?

VL
Avatar Bud Humski
Bud Humski
08:03 23.06.2022.

"Uključivanje, po prvi put, čelnika iz Australije, Japana, Južne Koreje i Novog Zelanda na summitu NATO-a imalo je za cilj pokazati da rat u Ukrajini nije umanjio fokus zapadnih zemalja na Kinu..." Pozovite i Luxembourg, Liechtenstein, Andoru, Farske otoke... ii Falklandske 😂🤣😂... trebati ce vam svaki komadic teritorija na koji se helikopter moze spustiti. Ali nisam siguran da li jos uvijek postoji neka stijena koja negdje viri iz mora a da "prodavaci demokracije" nisu sagradili vojnu bazu na njoj? "Obrambeni" savez se od svog osnutka "branio" na granicama drugih drzava... i vodio ratove tisucama kilometara daleko od svojih granica... Vasem teroru se polako blizi kraj...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.