Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Radio volonterski

Furdek se odrekao plaća, đaci dobili računala i fotoaparate

Donacija računalne opreme Grada Duga Rese Srednjoj školi
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
1/5
25.01.2020.
u 17:55

Novac je osiguran od plaća zamjenika gradonačelnika Furdeka koji posao zamjenika obavlja volonterski, a plaće se odrekao u korist dugoreških školaraca

Zahvaljujući dr. Miroslavu Furdeku, zamjeniku gradonačelnika Duge Rese (HSS), tamošnja je Srednja škola bogatija za 400.000 kuna vrijednu informatičku opremu. Školarci su tako dobili čak 13 novih računala, tablete, programe, fotoaparat, kamere, rasvjetu.

Novac je osiguran od plaća zamjenika gradonačelnika Furdeka koji posao zamjenika obavlja volonterski, a plaće se odrekao u korist dugoreških školaraca. Isto je na početku mandata napravila i dogradonačelnica Katarina Srakočić od čijih su pak plaća uređena brojna dječja igrališta u mjesnim odborima dugoreškog kraja.

Opremu su Srednjoj školi predali prvi čovjek Duge Rese Tomislav Boljar (HSS) i dr. Miroslav Furdek.

– Drago nam je što smo kupili nešto što će unaprijediti znanje naših učenika. Ova moderna oprema omogućit će djeci i dobru praktičnu nastavu. Moderna oprema otvara mogućnost i da djeca iz drugih dijelova Hrvatske dolaze u Dugu Resu na školovanje, s obzirom na to da škola time postaje atraktivnija na tržištu srednjih škola – kazao je tom prilikom dogradonačelnik Furdek.

Druga njegova donacija

Marija Draganjac, v.d. ravnateljica Srednje škole, zahvalila je na vrijednoj donaciji.

Inače, ovo je drugi put da dugoreške škole dobivaju opremu koja je nabavljena novcem kojeg se dr. Furdek odrekao. Lanjskog ožujka tamošnje su osnovne škole “Vladimir Nazor” i “Ivan Goran Kovačić” te Učenički dom dobili informatičku opremu vrijednu 256.707 kuna.

– Dio naših predizbornih obećanja bio je da ćemo raditi na društvu znanja u Dugoj Resi te informatizaciji i opremanju škola iznad standarda, koliko nam mogućnosti dopuštaju, i to sada ostvarujemo. Trenutačno je u našim osnovnim školama postavljeno 29 projekcijskih platna, 28 projektora, a sada ćemo uručiti i 30 prijenosnih računala, svakoj školi po 14 laptopa i dva za Učenički dom. Želimo da naša djeca budu pripremljena za društvo znanja, za konkurenciju i za borbu u 21. stoljeću na tržištu rada. Uz nadu da neće svi otići raditi izvan Hrvatske, jer ovdje ima dovoljno prostora, a vjerujem i da će kurikularna reforma dati rezultate – kazao je tada dr. Furdek.

Gradonačelnik zahvalan

Najavio je da će do kraja mandata biti prikupljeno još novca kako bi se nabavilo još informatičke opreme za dugoreške školarce, a bit će novca i za uređenje dječjih igrališta koji će biti prikupljen od plaće zamjenice Katarine Srakočić.

Gradonačelnik Boljar zahvalio je svojim zamjenicima koji su svojom odlukom omogućili da Grad još više ulaže u mladost – manjoj djeci za bolju i sigurniju igru, a školarcima da imaju modernu opremu za školovanje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije