Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poraz zakona
Povratak na članak

Fuchsu leđa okrenuli i stranački kolege na saborskom odboru

Počelo je sa štrajkom na Filozofskom, nastavljeno je izglasavanjem blokade na Sveučilištu u Zagrebu, a završeno na Odboru za obrazovanje

Komentari 13

TO
tomtom
00:50 07.07.2011.

Znaci i dalje cemo imati drzavu u drzavi? Instituciju koja zivi od proracuna i nikome nije odgovorna osim samima sebi! Kao nekada JNA.

VL
AN
antimafia
09:07 07.07.2011.

Na studij u AUT ili DE i nemaš problema, a dobiš značajno kvalitetnije, svjetski priznato obrazovanje. Recimo u Njemačkoj su školarine sića, reda veličine 200eura.

VL
Avatar guten_tag
guten_tag
19:35 06.07.2011.

koji \"krvavi laktovi \" za svaku drugu kunu u profesorskim džepovima kako je utvrdila državna revizija .

VL
AN
Antiša
19:53 06.07.2011.

Čiju politiku provodi Fuks? Čija je ovo strmoglavo-rušilačka prosvjetna politika koja se provodi od 91. Tko to iz pozadine vuče konce? Hej prosvjeto, do kad će nas voditi ovakvi?

VL
DM
Dan_Marinovic
20:26 06.07.2011.

pa jeli moguce beskorisni besposlicari na filozofskom opet strajkaju....zanimljivo je da ih ne podrzava ni jedan ozbiljniji fakultet

VL
DM
Dan_Marinovic
20:39 06.07.2011.

evo zasto se filozfi bune, netko im hoce stati na kraju njihovom lopovluku: \"Nalaz državne revizije pokazuje kako su na mnogim fakultetima novcem barata olako i bez nadzora, obično na veliku štetu studenata i poreznih obveznika. Svega 19 od 91 visokih učilišta u Hrvatskoj dobilo je prolaznu ocjenu revizije. Primjerice, četiri zagrebačka fakulteta, otkriva Nedjeljni, naplaćivala su stotine tisuća kuna školarina studentima koji školarine uopće nisu ni trebali platiti . Neki od fakulteta kazali su, nakon utvrđenog prekršaja, kako studentima ne planiraju vratiti novac. Novac od školarina često je namijenjen autorskim honorarima koje zaposlenici fakulteta primaju mimo svojih plaća. \"

VL
BA
BandaZG
21:33 06.07.2011.

Da, problem je što novac curi na sve strane, ali bi još gore bilo da jedna klika odlučuje na čiju će podobnu pipu novac curiti.

VL
RN
red_nomad
00:06 07.07.2011.

@dan marinovic. zaposlenici na filozofskom ne dobivaju nikakve dodatke na plaću od te navodne silne love u kojoj grcamo. znam jer radim tamo. nijedan ozbiljan fakultet se ne buni? Upravo je Senat Sveučilišta jučer izlgasao obustavu nastave u jesen. znači svi fakulteti. nemaš pojma o čemu pričaš. očito ti je jedini horizont lova i ne možeš zamisliti da mi netko mogao prosvjedovati zbog ikakvog drugog razloga. blago nama sveučilištarcima što se davimo u lovu. đizs faking krajst.vidim da eph i drugi medijski koncerni uspješno peru mozak.

VL
RS
roland_song
00:51 07.07.2011.

red_nomad, pa majmune bjedni, pa problem je sto vi koji nicem korisnom ne doprinosite kostate radni narod. dosta je vas propalica, sad kad vas trzisete treba profiltrirat i kad ce pola vas jebivjetara lagano na burzu mislite se zadrzat na zagarantiranim pozicijama i jos isisavat ovo jadno gospodarstvo. al necete dugo jedva cekam da dobijete otkaze

VL
Avatar vitez
vitez
09:39 07.07.2011.

Ministar je u Lici postavio i ravnatelja optuženog za pedofiliju i to dok je čekao početak suđenja, ali to Ministru nije smetalo da ga potvrdi za ravnetlja , jer je slušao svoje uvažene hadezeovce iz Like.Tako sada škola u Korenici nema ravnatelja, koji sjedi n aoptuženičkoj klupi, a nije uspio niti jednu sjednicu učiteljskog vijeća održati, ali zato prima plaću ravnatelja , a suspendiran..Takvog Minsitra treba u zatvor

VL
OG
Oger
15:28 07.07.2011.

07.07.2011. u 00:51h roland_song je napisao/la: red_nomad, pa majmune bjedni, pa problem je sto vi koji nicem korisnom ne doprinosite kostate radni narod. dosta je vas propalica ........... _______________________________________________________________ Visokoskolovani! Napustite svi ovu zemlju odmah. @roland song i co. mogu i sami. Jer znaju pisati velika slova.

VL
DO
doktorica
07:02 08.07.2011.

kako bi bilo da i studenti počnu štrajkati jer su nezadovoljni,a još moraju i plaćati....

VL
OB
-obrisani-
20:37 08.07.2011.

sram može biti sve one neobrazovane i needucirane HDZ-ovce, koji su Fuchsu okrenuli leđa, jer su toliko glupi da ne znaju što se zapravo događa na filozofskom fakultetu u zagrebu i rijeci, koji se bave proizvodnjom jugoslavenskih kadrova, koji će danas-sutra podučavati male hrvate u osnovnim i srednjim školama, a ti fakulteti su rasadnik jugoslavenstva! ja dođem na nastavu na filozofskom u rijeci i umjesto nastavnog gradiva, moram slušati pljuvanje profesorice po aktualnoj vlasti, koje apsolutno nema nikakve veze s predmetnim gradivom. kad se pred nama odraslima usudi to činiti potpuno bez razloga, iako može pretpostaviti da pred sobom ima ljude različitih političkih stajališta i ne brine je što neke vrijeđa svojim govorom, postavlja se pitanje što tek čini pred studentima?! moram reći da sam bila zaprepaštena tom politizacijom fakulteta i još više gubitkom stručnog nastavnog vremena za političku propagandu! nečuveno!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.