Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pripremljen dokument

Fuchs: Sve kombinacije nastave u novoj školskoj godini su moguće, ovise o epidemiološkoj situaciji

Zagreb: Dolazak ministara i obraćanje medijima prije sjednice Užeg kabineta Vlade
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
26.08.2020.
u 12:21

Radimo da sve bude spremno za početak nastave, rekao je ministar

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs izjavio je u srijedu da su sve kombinacije nastave u novoj školskoj godini moguće, a ovise o epidemiološkoj situaciji, te izrazio nadu da će iz dokumenta koji je pripremljen to biti svima jasno.

Radimo da sve bude spremno za početak nastave, tu je dokument koji smo obećali kao osnova što se epidemiologije tiče - "Pedagoška školska godina 2020/21", iz kojega će svima, nadam se, sve biti jasno, rekao je Fuchs novinarima uoči sjednice užeg kabineta Vlade.

Organizacija cjelodnevnog boravka je u nadležnosti osnivača škola, pa ako oni mogu organizirati boravak, a da se grupe ne miješaju, boravka će biti, a ako ne mogu to je epidemiološka mjera, kazao je Fuchs.

Postoji dovoljan broj prijenosnih računara za nastavu na daljinu, već je i ranije, zahvaljujući bivšoj ministrici Blaženki Divjak, stiglo 100.000 dodatnih laptopa, pa će ih u sustavu biti oko 300.000.

Fuchs je podsjetio da od prošle godine postoji dokument za visoka učilišta u kojem HZJZ u suradnji sa sveučilištem i Nastavnim zavodom Dr. Andrija Štampar definira osnovne epidemiološke mjere, pa nema potrebe za novim.

Po meni je u osnovnim principima jasan, možda bi dijelom preambulu trebalo doraditi, vrlo malo, rekao je.

Nema potrebe nalagati da nastava mora ići online. To su visokoškolske institucije, netko može održavati nastavu licem u lice cijelo vrijeme ako ima mali broj studenata i dovoljno veliki prostor, kaže Fuchs.

Ključne riječi

Komentara 2

TM
trade_mark
16:50 26.08.2020.

žalili ste se na blaženku jer nije dobro radila posao. sad imate ministra koji vam je valjda super.

VL
vlada1
12:43 26.08.2020.

Radovane! Crni Radovane!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije